Marinírozott bőrös kacsamellfilét hogyan süssem meg, hogy finom legyen?
Figyelt kérdés
Tudom hogy kacsánál nem mindegy, mert könnyen kiszárad, de ilyen előre elkészítettet még sosem vettem.
Ha van sütős meg serpenyős verzió, mindegyik érdekel.
Köszönöm!
2016. aug. 16. 14:04
1/2 anonim válasza:
Fűszerezned már nem kell. Nem tudom ,hogyan lett pácolva ízben. A kacsa mellett és libát is így kell elkészíteni. ) A serpenyőt felhevítettem zsiradék nélkül. Amikor jó forró volt a libamelleket a bevagdosott bőrével lefelé bele tettem. KB 5-6 perc alatt a bőre szép pirosra sült. Megfordítottam majd betettem a sütőbe. Lefedve a serpenyőt. Most annyi zsiradék sült ki, hogy nem kellett mellé + zsírt tennem. Van, amikor kell mellé. A sütőben 150Con volt 30percig. Ez alatt az idő alatt egyszer megnéztem, hogy mennyire sült meg. Amikor már csak enyém rozsa szín vér jött ki a húsból elzártam a sütőt, és hagytam még KB 15 percig a serpenyőben a meleg sütőben piheni. Így a forró zsír pont annyira volt jó, hogy ne maradjon nyers. (lefedve hagytam a serpenyőt így nem száradt ki jó szaftos maradt, de nem volt már nyers). Nekem nagy heppem, hogyha bármilyen húst sütök, pihentetem tálalás előtt.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, ma futok neki.
2016. aug. 18. 10:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!