Szoktatok gyönyörködni a konyhában valamin? Én most egy nagy tál vegyes husleves zöldséget nézegetek. Csupa szín!
Én, amikor kiválasztom a megfelelő alapanyagot, akkor elképzelem, hogy milyen lesz készen, illetve tudom, mert nyilván nem először készítem.
Ez való igaz, hogy először a szem alapján választ az ember.
Imádom a zöldséges piacokat,eddig még bárhol jártunk, akár itthoni, akár külföldi nyaralásaink alkalmával, mindig megnézzük a helyi piacokat.
A terítés, a tálalás is nagyon fontos számomra is, még hétköznap is.
Akinek van fantáziája, és ízlése,igénye attól még nem retardált az illető...kedves utolsó !
Tálalni, teríteni eszembe se jut (azért csinos, van egy általam készített nyolcszögletű asztallap, 2 bambusz alátét, sokszor virág is, mert tavasztól fagyokig mindig van virág a kertben, de a szántóföld mellett főleg... épp csak abrosz, terítő nincs és mindenki szed magának a lábasból, amennyit akar), az más.
Gyönyörködni szeretek és szoktam. A zöldségételeimet nagyon szemre is készítem. Egy vegyes zöldségleves nagyon fura lenne zöld szín nélkül (s a zöldborsó íze nélkül), de a sárgarépa színe is kell bele... Nagyon gyönyörű tud lenni a piros, sárga, zöld, fehér szín együttes használata pl. zöldséges rizsnél... Vannak nem szép, hanem igen vad színek is, lilakáposztás rántotta, ahol a tojás türkiz színben pompázik...
Manapság bármilyen szín előfordulhat nálam, galambgombaszezon van (sárga, rózsaszín, piros, zöld, fakult és élénkebb lila, sokféle barna, egészen tipikus gyilkosgalócaszín és szürkésfehér is előfordul a kalapjukon. a többségük ehető is) és a tinóruk egy része kékül, más része feketedik :D Főzés után kisebb a változatosság, de a feketedők feketék maradnak :)
Paradicsomom van. Ananas Noir, Gold Medal, Malakhitovaya Shkatulka... kertben sem mutatnak rosszul, de szeletekre vágva... Tessék rájuk keresni google-ben!
Egyébként még sülő kenyereket és péksütiket szeretem nézni, ha végre sikerül rávennem magam, hogy süssek valamit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!