Mi a titka annak, hogy lekvárfőzés után a lekvár megtartsa a színét?
Egészen konkrétan én eperlekvárral jártam így: egy idő után megbarnul a lekvár, és ezt szeretném elkerülni. van ennek valami módja, valami kis konyhai trükk? :)
előre is köszönöm a segítséget! :)
Az eper ar hónap után elveszti a szinét, ez a normális. De hogy szép maradjon, én szoktam beletenni kevés ribizlilevet, az ugyanis tartja a szinét. Így az epetlekvár is szép marad és a kevés ribizli nem vehetö észre az ízén.
Vagy másik megoldás, de elég sok plussz munka meg energia: az epret kisebb adagokban - 1-2 üvegnyi - lefagyasztod, és mindig csak annyit fözöl meg lekvárnak, amennyi pár héten belül elfogy, mielött megbarnulna.
Az eper már hónap után elveszti a szinét, ez a normális. De hogy szép maradjon, én szoktam beletenni kevés ribizlilevet, az ugyanis tartja a szinét. Így az eperlekvár is szép marad és a kevés ribizli nem vehetö észre az ízén.
Vagy másik megoldás, de elég sok plussz munka meg energia: az epret kisebb adagokban - 1-2 üvegnyi - lefagyasztod, és mindig csak annyit fözöl meg lekvárnak, amennyi pár héten belül elfogy, mielött megbarnulna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!