Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Őszibarackot lekvárfőzéshez...

Őszibarackot lekvárfőzéshez mindenképp meg kell hámozni?

Figyelt kérdés
Nagyon sok apró barack terem nálunk,de nem szeretném pucolgatni,ha nem muszáj.

2013. aug. 29. 18:58
 1/5 Nofene válasza:

Nem muszáj, héjjal is lekvár marad nem lesz belőle puliszka :)

Az állaga darabosabb lesz és minimálisan savanyúbb, cukorral lehet kompenzálni és a több cukor miatt ugye kicsit többet főzni, de alapvetően ugyanolyan jó lesz :)

2013. aug. 29. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen, nekem a mamám mindig héjastól főzte ki ezek az apró barackokat, nagyon szerettem mikor számba keveredett a héja.

Én így szeretem.:)

2013. aug. 29. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Jobb ha hamozod,mert a hejak nagyon zavaroak a kesz lekvarban.
2013. aug. 29. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Mindenki maga tudja, én pl. mindig hámozom,mert nem szeretem a héjdarabokat a lekvárban.
2013. aug. 29. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Második hozzászólónak dupla like :-)Akkor ezek szerint nem a higiénia miatt kell hámozni, emiatt nem romolhat meg..Anyós mindig hámozza,de a sárgabarackot soha (én sem),de idén sajna rám vár,ha szeretnék lekvárt az ősziből is. Köszönöm szépen mindenkinek,a lekvárban a gyümölcs héja nem fog zavarni.. Sziasztok!
2013. aug. 30. 06:50

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!