Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sárga piskóta vagy kevert tészta?

Sárga piskóta vagy kevert tészta?

Figyelt kérdés

Egy süteményhez lenne szükségem határozottan sárga (piskóta vagy kevert) tésztára és nem tudom, milyen természetes anyaggal lehetne szép "piskótasárgára" szinezni. Természetesen fontos lenne, hogy az íze legyen más, mint a megszokottnak.


Ételfesték nem jöhet szóba allergia miatt.


Mindenkinek elöre köszönöm, ha segít valami jó ötlettel.



2016. márc. 20. 22:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A natur piskóta alapból sárga színű a tojás miatt. Ha attól erősebb sárgát akarsz, akkor esetleg a sáfrányt mondanám, hogy próbáld ki. A kurkuma ami még biztos, hogy beszínezné, de annak meg talán túl fura lenne az íze. Vagy még ami szóba jöhet, hogy egyszerűen olyan tojásból készíted, aminek sötétebb színű a sárgája és ebből a sárgából is többet raksz a tésztába. Tanyasi tojások általában ilyenek.
2016. márc. 20. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket. Sajnos a tojás nem elég, a sáfrány jobb ötletnek tünik.


Van valami tapasztalatod vele? Hogy kell használni: a tojásba vagy a lisztbe kell keverni? Mennyi kell belöle?

2016. márc. 20. 22:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A sáfrányt eddig csak levesben próbáltam, szóval csak egy tipp volt :) Nekem eddig mindíg elég sárga volt a piskótám, főleg ha falusi tojással csináltam.

Talán úgy lehetne színezni vele, hogy porrá őrlöd és a tojásfehérjéhez adod és úgy vered fel.

Viszont most utánnaolvastam a sáfrány felhasználásának és meglepődtem, hogy egész beletaláltam :)

Ez egy cikk a felhasználásáról: [link]


És ezek alapján a sáfrányos szeklicét kellene keresned a boltokban: [link]

2016. márc. 20. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

A sáfrányos szeklice enyhén fanyar ízű vigyázz vele! A kurkumát ajánlom, mert olcsóbb mint a sáfrány(aminek szintén egyedi íze van) és nagyon kevéske kellene belőle.

Igaza van az előttem válaszolónak, frankó tojást kell kifogni. És akkor az igazi! :)

2016. márc. 20. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Márpedig a megfelelően sárga tojástól lesz szép "piskótasárga" a piskóta, nem kell hozzá semmi trükk (a kurkuma ezen már nem tud sokat változtatni, mert nem sárgább, mint egy igazán sárga piskóta). Van, aki csak sárgájából készíti a piskótának általam már nem nevezhető sütit, az bizonyára még sokkal sárgább tud lenni...

Persze a házi tojások közt is van citromsárga s narancssárga sárgája is, nem árt direkt válogatni.

2016. márc. 21. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget.


Sajnos nem nagyon tudok megbízhatóan szép tojásokat venni és az nem egészen megy, hogy 20 tojást ütök fel, hogy hátha van közte 3 szép színü :).


Emellett már jártam úgy ezzel is, hogy mire megsült a tészta, teljesen világos, majdnem fehér lett. Ez ugyan nem tudom, hogy lehetséges, de többször tapasztalam ilyet.


Megpróbálom a sáfrányt, remélhetöleg müködni fog.

2016. márc. 21. 08:01
 7/7 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam a sáfrányt is, meg utána a kurkumát is, de mindkettö nagoyn kiérzödött belöle, a férjem szerint olyan, mintha állott tojás lenne benne, és nem lehet jó étvággyal megenni.

Így marad a "színtelen" tészta, meg egyel több tapasztalatom lett.

2016. márc. 26. 18:32

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!