Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen íze van a levendulának?

Milyen íze van a levendulának?

Figyelt kérdés

Láttam már levendulás fagyit is, meg levendulás macaron-t.

Mindegyiknek gyönyörű levendula lila színe volt, de kíváncsi vagyok, ízre milyen lehet?


Finom? Keserű? Savanyú? Seízű?


Milyen lehet?


Kóstolta már vki?


[link]


[link]


(Egyébként azt a szép levendula lila színt mennyi ételfestékkel lehet elérni? Mert volt, hogy tettem valamibe 1-2 cseppet és már erőteljes sima lila színe lett.)



2013. aug. 6. 11:46
 1/7 A kérdező kommentje:
Akkor a levendula nem mérgező?
2013. aug. 6. 11:49
 2/7 anonim ***** válasza:

Én egyszer merágtam, konkrétan rókáztam tőle, nem tudom hogyan lehet úgy elkészíteni, hogy ne okozzon gondot, azt tudom, hogy levendulás pálinka alapú szeszesitalt készítenek belőle.


Én gyönyörű lilát kevertem piros és kék színből, piskótát színeztem vele...folyékny sima tescossal, kb olyan lett mint a teasüti

2013. aug. 6. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Hánytató hatású? Mérgező?


Akkor hogy csinálnak belőle fagyit vagy sütit?

2013. aug. 6. 15:33
 4/7 anonim válasza:

Nekünk otthon 25 m levendula sövényünk van,nem mérgező nyersen nem tudom ilyen íze van nem kóstoltam :D

Mi szörpöt,limonádét készítünk belőle,egyáltalán nincs lilás színe az mind ételfesték max enyhe rózsaszín

szoktuk sütikbe is rakni,én nagyon szeretem az ízét talán egy kicsit keserű,de marad egy bizonyos utóíz ami megmagyarázhatatlan de én szeretem nagyon :D

2013. aug. 6. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem azért mert mérgező,habem mert annyira aromás gondolom, mintha illatpárna lett volna:)


Utolső szörpöt hogyan készíted?

2013. aug. 6. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Akkor alapba semminek nem lesz levendulalila színe?


Mert van rózsás macaron is, de azt hittem a virágok mérgezőek. (mármint nem mindegyik)

2013. aug. 6. 23:01
 7/7 anonim válasza:

1 liter vízbe beáztatok 2-3 púpos evőkanál levendulavirágot(szárított) egy napra.

Másnap fél kiló cukrot beleöntök és 10 percig forralom,majd száraz üvegbe rakom és száraz dunsztban megvárom míg kihűlik :D


nem minden virág mérgező,hibiszkusz,rózsa,levendula,akác mind nagyon finom :D

nekem a szörp és a limonádé sem lila inkább rózsaszín de leginkább sárga ha utána olvasol akkor írják is hogy nem lesz lila

2013. aug. 7. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!