Mondanátok egyszerű (sós) húsmentes tésztaételeket? Elkészítéssel együtt.
Főleg új recept érdelelne, illetve hogy ezt hogy lehetne feldobni?
Eddig úgy csináltam, hogy olivaolajra raktam félbevágott koktélparadicsomokat, majd ha megpuhult hozzátettem a tésztát.Nyomtam rá fokhagyma pasztát és megszórtam petrezselyemmel és szárított csilivel.A tetejére pedig reszeltem sajtot.
Egyszerűeket írjatok!:D
Kész, fűszeres spenóttal összekeverem a spagettit. Kivajazott tepsibe csinálok belőle spagettifészkeket.
kanál hátuljával mélyedést nyomok beléjük, amibe ütök 1-1 tojást. Bőven megszórom ízletes reszelt sajttal, és a sütőbe átsütöm. A tojás kissé lágy, a sajt olvadt, úgy nagyon finom.
A spenótot egyébként sóval, borssal és fokhagymával fűszerezem.
Nagyon egyszerü és finom:
Brokkolis tészta
Vizet forralsz (sóval), beleteszed a tésztát (amilyet szeretsz), meg a kis rózsákra szedett brokkolit, és addig fözöd, amíg a tészta megfö - ne fözd túl.
Sürü szürövel leszüröd, belekeversz 2 dl tejfölt, pici borsot teszel rá (tehetsz más füszert is, de nem szükséges), összekevered és sajttal megszórva vagy anélkül eheted.
tejszínes-spenótos tészta, istenii :)
túrós tejfölös tészta (szalonna nélkül)
tojásos nokedli
sajtos tészta = reszelt sajt + tejföl
Párolt vegyes zöldség tejfölös habarással (=hamis vadas mártás), imádom főtt tészta-feltétként
Hagyományos krumplis tészta
A feldobásra tippek: tehetsz bele mindenféle tengeri herkenytűt: kagyló, rák, polip stb.
Tésztára amúgy bármit tehetsz szerintem, csak a fantáziád szab határt a dolognak. Van pár összeillő cucc, azt összefőzöd, és összekevered a pastával.
Összeillők pl.: szerecsendió, citrom, tejszín, és mindenféle zöldségek, hogy színe legyen, pl. pritamin paprika
lazac, tejszín, paradicsom, kapor, krémsajtok - de bármi el is hagyható
tengeri cuccok, tonhal - olíva, chilli, fokhagyma, paradicsom, paprika
zölségek és tejszín fűszerekkel
hagyma, fokhagyma, paradicsom, gomba, oregánó, rozmaring, bazsalikom
tejszín, sajt, tojássárgája, zöldborsó, pritamin
De jó kísérletezést! Nagyon sok finom ragut lehet csinálni. Nálam a tésztaétel az a mi van otthon kategória.
Én is imádom a pestos dolgokat.
Gyors és egyszerű: Kifőzöd a tésztát, összekevered a pestoval, majd dobsz bele felezett koktél paradicsomot, mini mozzarellát, oliva bogyót. Végén megszórod reszelt parmezánnal.
Én imádom, függő vagyok, általában heti kétszer ezt eszem.
Cukkinis tészta
Felkockázod a cukkinit, olajon megpirítod, nyomsz rá fokhagymát, sózod, borsozod, ha akarsz, tehetsz rá tejszínt, parmezánt, de nélküle is finom.
Cukkini helyett mehet gomba is, de együtt is finom a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!