Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Habporból tejszínhab + habfixá...

Habporból tejszínhab + habfixáló együtt?

Figyelt kérdés

Dr. Oetker habporból szeretnék tejszínhabot készíteni, de fontos lenne, hogy jó kemény legyen és holnapig kibírja a hab (persze hűtőben).

Jó lesz, ha teszek mellé habfixálót? Ha igen, mennyit? És mikor? Amikor a port elkezdem verni a tejjel, vagy később, amikor már kemény a hab?

Köszi!



2016. ápr. 25. 11:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Én nem bízom a porított "tejszínhabban ". Egyszer kipróbáltam, másnapra összeesett, nem is hasonlított habra.

Igaz abba nem tettem habfixálót, de szerintem az is csak a folyékony, valódi habtejszínt stabilizálja.

2016. ápr. 25. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Nekem bevált a por, de tény, hogy nem kellett sokáig szépen állnia. Nekem is gyanús, hogy a habfixáló az igazi tejszínhez jó.
2016. ápr. 25. 12:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Frissen csináld, ne ma!


De egyébként ha mindenképp porból csinálod, tedd bele azt a fixálót! Úgy se lesz tökéletes, de valamelyest jobb az állaga.


Az a helyzet, hogy ha fixálod, ha nem, ha sokat áll, kezd folyóssá válni az alja.


Esetleg ha mondjuk olyan sütire teszed, aminek a tésztája elbírja a hab nedvességét, akkor jó, de ha nem fogja fel semmi, akkor esélyes, hogy szétfolyik.



Volt párszor, hogy anyám vett port, és megcsináltam kávéhoz. (Sütihez rendes habot használok csak.) Na és mivel egyszerre nem kell annyi hab a kávéhoz, másnapra is maradt mindig. Annak a teteje jó habos, de az alját kb. úgy tettem a kávéba, mint a folyós tejszínt vagy tejet, nem is próbáltam habnak képzelni... :))

2016. ápr. 25. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, akkor beleteszem!
2016. ápr. 27. 10:55

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!