Habporból tejszínhab + habfixáló együtt?
Dr. Oetker habporból szeretnék tejszínhabot készíteni, de fontos lenne, hogy jó kemény legyen és holnapig kibírja a hab (persze hűtőben).
Jó lesz, ha teszek mellé habfixálót? Ha igen, mennyit? És mikor? Amikor a port elkezdem verni a tejjel, vagy később, amikor már kemény a hab?
Köszi!
Én nem bízom a porított "tejszínhabban ". Egyszer kipróbáltam, másnapra összeesett, nem is hasonlított habra.
Igaz abba nem tettem habfixálót, de szerintem az is csak a folyékony, valódi habtejszínt stabilizálja.
Frissen csináld, ne ma!
De egyébként ha mindenképp porból csinálod, tedd bele azt a fixálót! Úgy se lesz tökéletes, de valamelyest jobb az állaga.
Az a helyzet, hogy ha fixálod, ha nem, ha sokat áll, kezd folyóssá válni az alja.
Esetleg ha mondjuk olyan sütire teszed, aminek a tésztája elbírja a hab nedvességét, akkor jó, de ha nem fogja fel semmi, akkor esélyes, hogy szétfolyik.
Volt párszor, hogy anyám vett port, és megcsináltam kávéhoz. (Sütihez rendes habot használok csak.) Na és mivel egyszerre nem kell annyi hab a kávéhoz, másnapra is maradt mindig. Annak a teteje jó habos, de az alját kb. úgy tettem a kávéba, mint a folyós tejszínt vagy tejet, nem is próbáltam habnak képzelni... :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!