Hogyan lehet mikróban tejbegrízt csinálni?
Neten leltem:
Egy tipp talán-
én mikróban készítettem, egy fél literes mikrózható nagy bögrében feltettem melegedni a tejet- nekem kb 2 perc,700w mellett, volt míg habossá nem vált a tej teteje, és hártyát nem eresztett- de lehet forrásig is várni- ekkor egy kanállal belemértem a kellő cukrot és grízt, és a kanalat a tejben hagyva vissza a mikróba( ugye elég nagy fémtárgy, nem árt neki a hullám, és a mikrónak se- csak csökken a hatásfok)
Ezt fél percenként kivéve megkevergetve, a benne lévő kanállal kb 5 percig főztem, míg újra habos nem lett, ekkor már elég sűrű-majd' kész- ha eleget kevergetjük, még a csomók is eltűnnek...
Tejbegrízről nem hallottam csak sütiről.
(Gőzös süti mikróban
Hozzávalók:
1 kis natúr joghurt (v. tejföl)
1 tojás
pár csepp édesítőszer
fahéj
citromlé
sütőpor v. szódabikarbóna
zabpehely v. zabkorpa (vagy vegyesen, összesen kb. 6-7 evőkanál)
Elkészítés:
Egy pohár joghurtba (bármilyen natúr) vagy tejfölbe tegyél egy tojást, édesítőszert, fahéjat és pici citromlét. Jól keverd el, aztán önts hozzá zabkorpát és egy kis sütőport vagy szódabikarbónát (zabpehely, zabkorpa is mehet hozzá) annyit, amennyit felvesz a massza.
Kis pohárkákat vagy tálkákat vizezz ki, és töltsd meg őket háromnegyedig a masszával, és tedd a mikroba. Addig kell sütni, amíg meg nem szilárdul. (legnagyobb fokozaton kb. 4-5 perc) Akkor kiborítod őket, és még egy fél percre visszadugod a mikróba. (Az alja legyen felül).
Fahéjas édes kefirrel nagyon finom, de sok más lehetőség is van.
Pici sütőpor kell csak bele, mert kifut másképp, de ha nem teszel bele, az se baj, csak akkor laposabb lesz, és kevesebbnek látszik.)
Sziasztok. Most lett kész.
1 dl tejhez 15 gramm búzadarát szoktam számolni. 3 dl tejet (hűtőből) beleöntöttem egy 6 dl-es műanyag tálba (16 cm átmérőjű 6 cm magas). Elkevertem benne 45 gramm búzadarát. 400 watton 2 percig melegítettem. Megkevertem majd 1,5 percre visszatettem. Újabb keverés, majd vissza megint 1,5 percre. Megint megkevertem majd 1 percre tettem vissza. Keverés, majd vissza 1 percre. Keverés aztán már csak fél percre tettem vissza. Még 2x visszatettem fél percre és kész is lett. Kicsit macerás de szerintem megéri! Végig 400 watton ment a mikró!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!