Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell normálisan tejbegr...

Hogyan kell normálisan tejbegrízt csinálni?

Figyelt kérdés
Anya apa nem csinál és azt akarok enni.Hogyan csináljam?
2010. jan. 9. 21:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Fogsz egy tiszta lábast - lehetöleg olyat, ami nincs összekarcolódva belülröl. Kiöblited hideg vizzel, és kiöntöd belöle, de nem törölöd el.

Beleöntesz hideg tejet (egy tányérnyihoz kb. 2 dl = 1 vizespohárnyi kell), teszel bele egy nagyon pici sót (a két ujjad között amennyit fel tudsz csipni), minden dl tejre 1 evökanál grizt belekeversz, amig elkeveredik és utánna állandóan kevergetve fözöd, amig besürüsödik (gáztüzhelynél tegyél alá lángelosztót - olyan kerek fém lap), de ne hagyd abba a keverést, mert akkor azonnal leég. Ha már kezd föni, akkor csavard lejjebb a lángot és ugy fözd tovább.

Ha elég sürü, akkor vedd le a tüzröl és megcukrozva eheted is - csak vigyázz, ertm még forró.

Az egész kb 15-20 perc alatt megvan.

Sok sikert és jó étvágyat.

2010. jan. 9. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2010. jan. 9. 21:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szeretem úgy, ahogy az első írta, mert úgy nagyon szétfől.

Nálunk így megy: felteszed a tejet melegedni, amikor látod, hogy az edény oldalán gyöngyözik a tej, akkor állandó keverés mellett beleöntöd a kívánt mennyiségű búzadarát, és kevered még néhányat, aztán megvárod, hogy felforrjon az egész, kb tíz db rottyanást a felszínen és akkor lekapcsolod. Kb percenként jól átkevered. Ha túl sűrű lenne, apránként keverj hozzá még tejet. Én sem sót, sem cukrot nem szoktam bele tenni, de apukám pl. édesen szereti, neki akkor szoktam hozzákeverni, amikor az enyémet már kiszedtem, így mindenkinek jó. A tetejére fahéjas porcukrot, kakaós kristálycukrot, házi baracklekvárt, nutellát szoktam tenni. Nem mindet egyszerre, hanem ezekből válogatok. Ez kb. így 5-10 perc alatt kész attól függően, hogy a tej hűtőben volt-e vagy szoba hőmérsékletű-e és persze a mennyiség sem mindegy.

Szerintem próbáld ki mind a két verziót és később csináld úgy, ahogy jobban ízlett.

2010. jan. 9. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm a válaszokat.úgy csináltam ahogy az első írta finom lett, de majd kipróbálom úgyis ahogy a második :)
2010. jan. 9. 21:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az elsö vagyok: örülök, hogy sikerült. A második receptje is jó, csak ha nem vagy elég gyakorlott, akkor ugy sokkal könnyebben összecsomósodik, azért az irtam, ahogy biztosabb, hogy sikerül.
2010. jan. 9. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Értem.Köszönöm még egyszer.:)
2010. jan. 9. 21:51
 7/10 Harmoka ***** válasza:
Úgy Jó, ahogy az első írta, én plusz még teszek bele egy vaniliás cukrot és egy citrom héját belereszelem (citromot jól megmosom), igy nagyon kellemes íze lesz. Próbáld ki így is.
2010. jan. 11. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Tejet melegítesz, és ha már forr, szép lassan öntsd bele a grízt, de mellette folyamatosan kavard, hogy ne legyen csomós. Ha sűrűsödni kezd, vedd le a lángról és kavard még egy kicsit.
2010. jan. 11. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
verd bele.
2010. máj. 17. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
lány vagyok szal nehéz lenne ;)
2010. máj. 19. 19:12

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!