Hogyan hűtitek le gyorsan, - ebbe a melegbe - ha elkészül egy fazék leves, vagy egy tepsi máglyarakás? (hogy minél előbb a hűtőbe kerüljön)
Persze egy kellemesen hűvös kertes házban, én sem nagyon aggódnék.
Panelban napok óta 26 fok van, és éjszakára sem megy 20 alá, pedig függöny, redőny, minden bevetve.
Itt bizony a főtt étel sem hűlne meg segítség nélkül.
Bizony így van, én egyszer a karfiol levessel jártam meg , kb ilyen kánikula volt, a panelban is majd 30 fok. Hagytam simán kihűlni a maradék levest, majd betettem a hűtőbe.
Másnap szerettük volna megenni, de már enyhén habzott és pezsgett a hűtő ellenére is. Nagyon sok idő telik el(2-3 óra is), míg a forró levesből langyos lesz (rásegítés nélkül ), és bizony ezidő alatt elszaporodhatnak a baktériumok.
Én írtam, hogy nem hűtjük...
Sajnos nem kellemesen hűvös kertesben, hanem szaunának beillő panelban lakunk. A konyha talán elviselhetőbb valamelyest. Most, hogy olvasgatom a válaszokat, elgondolkodtam, és valóban mázlink van, hogy idáig nem romlott meg semmi.
Néhány hete olvastam,hogy nagy energia pocsékolás,ha üresen működik a fagyasztó,ilyenkor vízzel telt pet palackot kell beletenni és amikor szükség van helyre a sima hűtőbe át lehet tenni,és ezzel is energiát takarítunk meg.
Arra gondoltam ,hogy ezt a jeges palackot,ha beleteszem a vízbe amibe a leves hűl gyorsabb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!