Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a serpenyő és...

Mi a különbség a serpenyő és a fazék között?

Figyelt kérdés
2016. márc. 15. 14:26
 1/10 anonim ***** válasza:

[link]


[link] #tbm=isch&q=faz%C3%A9k

2016. márc. 15. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Bocs rosszul tettem fel a kérdést, szóval a serpenyő és a lábas közötti különbség érdekelne.Formai különbségüket látom.A serpenyőben csak sütnek, a másikban meg főznek?Vagy mi alapján van két elnevezés ezekre az edényekre?
2016. márc. 15. 14:39
 3/10 anonim ***** válasza:
A lábasnak két füle szokott lenni és kicsit magasabb az oldala, mint a serpenyőnek, aminek többnyire csak egy hosszabb nyele van.
2016. márc. 15. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Magyar vagy?
2016. márc. 15. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Serpenyőben olyan ételeket készítek, ami gyorsan sül, gyorsan elkészül. Májat, halat, rántott húst, csirkemellet, hirtelen szeletet, steaket. Palacsintát.


Labasban, amihez több idő kell. Pörköltet, tejfölös szeletet, csirkepaprikást, tokányt...

2016. márc. 15. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Nyilván egy levest fazékban szoktunk főzni rántottát viszont serpenyőben.Vajon miért?Ha ezt a kérdést felteszed magadnak és továbbra sincs elfogadható válasz,javaslom,hogy próbáld ki fordítva és meg lesz a válasz.
2016. márc. 15. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Lábosban, fazékban azért nem sütünk, mert az edény magas fala miatt a gőz, pára az edényen belül marad, és nem sül, hanem párolódik az étel.
2016. márc. 15. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Na ezt írd le mégegyszer , mert egy szót sem értek.
2016. márc. 16. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Na ezt tényleg kitörölték, mert elég értelmetlen volt.

Kérdezőnek: jól körbeírták már előttem. a lábas általában két füllel rendelkezi, többféle alapanyagból is készülhet, legismertebb a zománcos lábas. ez is készülhet könnyű (alu ) vagy nehéz (öntöttvas ) fémből. Mindig a funkció szerint használjuk. A hosszan fővő ételeket célszerű vastagabb anyagból készült lábasban készíteni.

Az inox edények között is a vastagtalpúak érnek valamit, a többi, csak vékony könnyűfém.

Hasonlóak a serpenyők is, csak ezek egy hosszú nyéllel rendelkeznek, de mindig az anyag minősége határozza meg, mit mire használunk.

A különböző bevonatok is befolyásolják a sütés/főzés hosszát, a benne készült étel minőségét.

Én a serpenyőket szeretem jobban, mert az 1 centis palacsintasütőtől kezdve a 4-5 centis magasfalúakkal is jó el lehet boldogulni a konyhában.

2016. márc. 16. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
11 éves vagyok és én is tudom, mit mibe sütünk/főzünk XD
2016. ápr. 23. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!