Mi a különbség a serpenyő és a fazék között?
Serpenyőben olyan ételeket készítek, ami gyorsan sül, gyorsan elkészül. Májat, halat, rántott húst, csirkemellet, hirtelen szeletet, steaket. Palacsintát.
Labasban, amihez több idő kell. Pörköltet, tejfölös szeletet, csirkepaprikást, tokányt...
Na ezt tényleg kitörölték, mert elég értelmetlen volt.
Kérdezőnek: jól körbeírták már előttem. a lábas általában két füllel rendelkezi, többféle alapanyagból is készülhet, legismertebb a zománcos lábas. ez is készülhet könnyű (alu ) vagy nehéz (öntöttvas ) fémből. Mindig a funkció szerint használjuk. A hosszan fővő ételeket célszerű vastagabb anyagból készült lábasban készíteni.
Az inox edények között is a vastagtalpúak érnek valamit, a többi, csak vékony könnyűfém.
Hasonlóak a serpenyők is, csak ezek egy hosszú nyéllel rendelkeznek, de mindig az anyag minősége határozza meg, mit mire használunk.
A különböző bevonatok is befolyásolják a sütés/főzés hosszát, a benne készült étel minőségét.
Én a serpenyőket szeretem jobban, mert az 1 centis palacsintasütőtől kezdve a 4-5 centis magasfalúakkal is jó el lehet boldogulni a konyhában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!