Mivel várjam haza a férjemet? Ötletek?
Soha nem tettem még fel ilyen kérdést, mert általában mindig összetalálkozik a kívánságunk, de most azért vagyok gondban, mert hosszabb ideig külföldön volt és teljesen más ételeket un, mint én. Ő azt mondja nem tudja, együnk amit én gondolok, én meg azt kérdezem ő mit szeretne de ő sem tudja. Én rengeteg pörköltet ettem és főzelékeket, mert azt lehet enni többször is, szóval a fülemen jön ki, de ő meg sok frissensültet, gyors kajákat. Pörköltet első nem nem akar, hanem majd együtt bográcsban, ha már kipihente magát. Szóval gondolkodom, hogy valami olyan kéne, amit egyikünk sem un, sőt olyan ötlet is jöhet, ami különleges, talán még sosem ettünk.
Persze nem krokodilra gondolok, mert azt most holnapig nem tudok beszerezni, hanem valami különleges recept beszerezhető húsból.
Ha a marhahúst kedvelitek, egy finom vadasmarha zsemlegombóccal is számításba jöhet. A mártás jó sok friss zöldségből, mustárosan, tejfölösen /tejszínesen, vagyis kellemesen pikánsan.
Marhanyakat, vagy puha hátszínt vegyél hozzá, ha esetleg e mellett döntesz.
7-es vagyok!
Nem igazán értem, miért lettem ennyire lehúzva. Szerintem amikor valaki hosszú külföldi tartózkodásról hazaér, leginkább a régi hazai ízeket akarja ismét.
És úgy tudom, hogy nyugaton nem igazán ismerik, használják a tejfölt, ezért próbáltam olyan kajákat összeírni.
De hát aki lepontozott, azt egyáltalán nem érdekelte mindez.
Agyament!
Ne aggódj, nekem két válaszomat is lenullázták :D
Ők tudják... vannak itt olyan pontozóbajnokok, akik egy értelmes hozzászólásra sem képesek, de pontozásból rekordokat döntenek...
De kóbor, unatkozó tini trollok is lehetnek. Soha nem fogjuk megtudni, de isten áldja meg őket !
Ebben az a durva, hogy már az első pár válasz is le volt pontozva a fenébe, de valaki visszajár és lehúzza a maradékot is...
Amúgy...
"És úgy tudom, hogy nyugaton nem igazán ismerik, használják a tejfölt, ezért próbáltam olyan kajákat összeírni. "
Ez nettó butaság, a német nyelvterületeken van schmand+saure sahne, a franciáknál creme fraiche, az angoloknál sour cream...
mindenhol van tejföl,és használják is.
Amúgy nem ártana, ha a kérdező is megnyilvánulna.
Valójában az ő véleménye a mérvadó, és nem az össze-vissza lepontozóké.
Köszönöm mindenkinek, jobbnál jobbakat írtatok, ahogy olvastam végig csorgott a nyálam. Mivel későn értünk haza, nagyon egyszerű étel lett, hagymán pirított csirkemáj rizzsel és kovászos uborkával.
Viszont egyáltalán nem volt felesleges a fáradozásotok, mert már haza érése előtt spekulált, hogy miket együnk majd míg itthon van, szóval rengeteg ötletet adtatok az elkövetkező napokra is. Valóban így van, hogy nem olyan különlegességekre vágyik, amit kint bármikor ehet. Pl. a Csülök pékné módra azt nagyon szereti, az is felkerül a listára. (Én úgy hívom pékné csülök módra :-D Egyébként Németországba jár, eléggé az északi részre. Bár maga a német konyha nem valami fantáziadús, viszont tejfölt nagyon is sokat használnak, és pont az utolsó napon evett valami tejfölöset, amitől hasmenést kapott. Rengeteget jártak nemzetiségi éttermekbe, így elég sok különlegességet evett, épp ezért írom, hogy jó ötleteket adtatok.
Még annyi, hogy én mindenkinek zöld mancsot adtam, de már más gasztronómiai kérdésnél is megfigyeltem, hogy van aki a saját szájíze alapján lepontoz.
Még annyi, hogy mindegyiket szereti, amiket írtatok, és ezek tényleg magyar szájíznek megfelelőek. :-)Ezekből fogok válogatni a napokban.
Én a rácpontyra már hegyezem a fogam, de ma rántott patisszon lesz, mert most a barátnőmtől kaptam patisszont. Nagyon finom, ha szezámmagot is keverünk a panírba, próbáljátok ki, főleg a cukkininél ,ami kicsit édeskésebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!