Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá a férjemet,...

Hogy vegyem rá a férjemet, hogy ne menjünk haza a szüleihez karácsonykor?

Figyelt kérdés
10 hónapos lesz karácsonykor a kisfiúnk, és nem szeretnék 300 km-t utazni, hogy egy kicsi panellakásban töltsem a karácsonyt, ahol nincs meg a saját kis kuckója a babámnak. Anyósomék meg nem jönnek (bár nem is nagyon szeretném), mert anyósom ragaszkodik a nagyobb családi karácsonyozáshoz a nagyon kicsi lakás ellenére, így a kisfiamnak még annyi nyugalma se lesz. A férjem sajnos egyetlen gyerek, így a fiam egyetlen unoka, elársztják fojtogató szeretetükkel, és természetesnek veszik, hogy idén is hazamegyünk. A férjem meg nem mer ellenkezni az anyjával! Mindig azzal érvel (a férjem) velem szemben, hogy öreg már, ne akarjam megváltoztatni, meg beteg, és minél gyakrabban szeretné látni az unokát.De még arra sem tudom rávenni, hogy esetleg karácsony másnapján utazzunk haza, hogy meghitt családban tudjuk a karácsonyt ünnepelni. Én ráadásul legszívesebben nem is mennék, mert télvíz idején nem egyszerű babával hosszú útnak indulni, nem is beszélve arról, hogy kizökken a megszokott környezetből, és nehezen áll majd vissza. Mit tegyek?
2009. okt. 13. 12:22
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
65%
sztem lebeszélni nem tudod. nálunk is hasonló a helyzet, muszáj menni (máskor is). azt sikerült elérni, hogy szenteste csak mi vagyunk otthon, 25-én és 26-án megyünk felváltva az én családomhoz illetve az övéhez. ez már évek óta bevált. ha már ti is egy külön család vagytok (márpedig azok vagytok!!), akkor kijár nektek is a meghitt CSALÁDI ünnep.
2009. okt. 13. 12:27
 2/20 anonim ***** válasza:
67%
Szia!Mi is utaztunk 450Km a fiúnkkal aki szintén 10 hós volt akkor,és vonattal"nincs autónk"jól bírta az utat az új hellyel már gondba voltunk,de 1-2 óra alatt játékosan hozzá szokott.Szóval bírd ki azt a párnapot semmi baj nem lesz!
2009. okt. 13. 12:29
 3/20 anonim ***** válasza:
48%

Miért is kellene kibírnia, ha nem akarjaÉn a gyerekemet biztosan nem vonatoztatnám a mostani, influenzás-ilyen-olyan alakok közt a vonaton, és tutti nem mennék el 24-én sehová onnantól, hogy felnőttem és önálló családom van. Nem szeretnék viszályt szítani, de akkor mi lenne, ha neked meg a Te szüleid ragaszkodnának ahhoz, hogy legyetek ott 24-én?

A férjednek mondtad ár, hogy szeretnéd a 24-ét nyugalomban tölteni, nem mész sehová, 25-én viszont részedről oké. Nőjön fel ő is, a mamánál (akármilyen öreg) a gyereke anyukájának a közérzete sokkal fontosabb legyen, főleg, hogy te kompromisszumkész vagy... De csak Te- sem a férjed, sem az anyósod nem az.

2009. okt. 13. 12:35
 4/20 anonim ***** válasza:
26%

Ez mind csak kifogás. A gyerekednek semmi baja nem lesz,csak mert utazik. 10 hónaposan fel se fogja,hogy környezetet változtat pár napra.

Örülhetnél,hogy az anyósodék szívesen veszik a látogatásotokat.. Szánalmas vagy.

2009. okt. 13. 12:35
 5/20 anonim ***** válasza:
75%

Az első válaszolóval megegyezik a történetünk teljesen.

A 24-e legyen a tiétek, mi is csak másnap indulunk. Én sem szívesen.

2009. okt. 13. 12:36
 6/20 anonim ***** válasza:
68%

két pici unokatesómmal minden ünnepkot,meg nyáron 2 hétre jönnek nényémék,300 km,2 év van a kicsik között,tavalynyáron jöttek ugyis,hogy a kisebbik 3 hetes volt...jol birta,végigaludta az utat

annyi előny nálunk,h itt van a kicsiknek külön kiságy,meg családi ház..

de ha menni kell,akkor menni kell

2009. okt. 13. 12:37
 7/20 anonim ***** válasza:
86%

Talán fel kéne világosítani a férjedet, hogy ő hivatalosan már nem a mama gyereke, hanem a gyerek papája és nem a mamáéknál van otthon pl. karácsony tekintetében, hanem ahol laktok. Nem mellesleg a társad, akin még a mamával sem osztozol.

Sok házasság ment már rá a 'kedves mamákra'...

2009. okt. 13. 12:42
 8/20 anonim ***** válasza:
72%
Hát én alapvetően azt vallom, hogy ha már valakinek családja van, az legyen a családjával, ne a szüleivel. Persze az más, ha valamelyik szülő egyedül van, azt nyilván nem kellene egyedül hagyni. De itt nem erről van szó. Én karácsony első napján mennék, viszont akkor illik, mert mégiscsak a férjed szülei, mégha te nem is szereted. Bár nekem is olyan érzésem van, hogy inkább te nem akarnál menni magad miatt. Mi is voltunk tavaly karácsonykor 7 hónapos babánkkal igaz, hogy nem 350 km-re, de az egész brancs ott volt, jól érezte magát a baba is.
2009. okt. 13. 12:43
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Már miért lenne ettől szánalmas? Miért minősítesz 3 mondat alapján bárkit? Mert ezzel magadat... Sosem értettem, egyesek csak azért írnak ide, hogy legyen hol kiadni a saját megkeseredettségüket, életük során felhalmozott gyűlöletüket? Mert az, ami tényleg szánalmas...

Anyós örüljön, hogy a fiának saját családja van, engedje el a kicsi fiát élni a saját életét, a 24-e sehol sem a menetelésről szól-főleg, ha nincs hozzá kedved.

2009. okt. 13. 12:44
 10/20 A kérdező kommentje:
Valóban magam miatt sem szeretnék menni, de addig míg nem volt meg a fiam minden évben ott töltöttük a karácsonyt, és akkor sem füllött hozzá a fogam. Hozzátenném, hogy anyukámék közel laknak anyósomékhoz, de ott csak kevés időt tölthetünk, mert ott 4 unoka van, anyósomnak meg csak ez az egy. Azt meg szóba se merem hozni, hogy esetleg anyukáméknál töltsük a szentestét.
2009. okt. 13. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!