Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá a férjemet,...

Hogy vegyem rá a férjemet, hogy ne menjünk haza a szüleihez karácsonykor?

Figyelt kérdés
10 hónapos lesz karácsonykor a kisfiúnk, és nem szeretnék 300 km-t utazni, hogy egy kicsi panellakásban töltsem a karácsonyt, ahol nincs meg a saját kis kuckója a babámnak. Anyósomék meg nem jönnek (bár nem is nagyon szeretném), mert anyósom ragaszkodik a nagyobb családi karácsonyozáshoz a nagyon kicsi lakás ellenére, így a kisfiamnak még annyi nyugalma se lesz. A férjem sajnos egyetlen gyerek, így a fiam egyetlen unoka, elársztják fojtogató szeretetükkel, és természetesnek veszik, hogy idén is hazamegyünk. A férjem meg nem mer ellenkezni az anyjával! Mindig azzal érvel (a férjem) velem szemben, hogy öreg már, ne akarjam megváltoztatni, meg beteg, és minél gyakrabban szeretné látni az unokát.De még arra sem tudom rávenni, hogy esetleg karácsony másnapján utazzunk haza, hogy meghitt családban tudjuk a karácsonyt ünnepelni. Én ráadásul legszívesebben nem is mennék, mert télvíz idején nem egyszerű babával hosszú útnak indulni, nem is beszélve arról, hogy kizökken a megszokott környezetből, és nehezen áll majd vissza. Mit tegyek?
2009. okt. 13. 12:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%

Mi az, hogy egy kapcsolatban nem MERSZ szóba hozni valamit??? Ismertesd a határaidat férjjel, anyósoddal, különben nem fogják megismerni, ez ennyi. Túl kevés karácsony adatik egy életen belül ahhoz, hogy feláldozzuk magunkat...

Mellesleg: kérdezd meg a férjed, számára miről szól ez az ünnep? Mert tk arról is, hogy a másik kedvét keressük. Döntse már el, hogy a mamáét vagy a gyereke anyjáét.

Te meg ne legyél kuka:)

Pont.

2009. okt. 13. 12:59
 12/20 anonim ***** válasza:
80%
12:35-ös vagyok, és nem értem a nulla pontot- ha csak nem sértődött anyósoktól kaptam.:)
2009. okt. 13. 13:01
 13/20 anonim ***** válasza:
63%

Én teljese ki lennék akadva, ha a szentestét nem kettesbe töltenénk a saját otthonunkba (nincs gyerek, januárban jön). És ha a baba meglesz, akkor midnenkit meghívok majd magunkhoz szenteste, hogy átadhassa az ajándékot. Bár nekünk közel laknak a szülők. Mi az hogy nem mered felhozni, hogy menjetek a Te szüleidhez is? Lehet hogy ott 4 unoka van, de Tőled csak egy (ha jól értem).

Én kialkudnám, hogy szenteste otthon, 25 egyik szülő, 26 másik, és igenis menjetek el hozzátok is.

Mondd meg a férjednek, hogy teszel az anyjára, Ti vagytok a családja, alkalmazkodhatna egy picit hozzátok is. Vagy menjen egyedül szenteste az anyjához, Te meg a baba meg a Te szüleidhez. Nem tudom ehhez mit szólna?

2009. okt. 13. 13:08
 14/20 anonim ***** válasza:
79%

Mi is 300km-re jöttünk lakni és kocsikázunk időnként. De nem mindig. A szent estét, mindig itthon töltjük, karácsonyi vacsorát csinálok, szépen felöltözünk, fát állítunk, csengő van, mikor megjött a Jézuska, aztán lefekvésig együtt vagyunk a nappaliban.

Haza a szülőkhöz csak másnap vagy harmadnap megyünk sosem előbb.

Kössetek kompromisszumot. Szenteste a tiétek, aztán mentek. Különben nem is tudom, hogy mentek, de én sem szeretem, mikor szakad a hó és indulhatunk neki azokon a csúszós utakon, pedig mindig nagyon jól érzem magam a családdal. Vonattal, busszal meg még nagyobb macera lenne, főleg olyan kis gyerekkel. Vagy nincs fűtés vagy túl sok, csomagokkal mászkáljatok a hóban... De szerintem nincs abban semmi rossz, hogy látni akarnak titeket, én is egyke vagyok, úgyhogy megértem a szülőket is nagyon rossz, hogy egyszer csak ketten karácsonyoznak, de ezt el kellene fogadniuk, hogy így van. Tán ők is hazajártak karácsonyozni már huszonnegyedikén?

Tényleg nem értem, hogy van ez. Nálunk az egész családban vagy ilyen szétszéledés, hogy a gyerekek messzebb mennek, és teljesen természetes, hogy a szentestét különtöltik a családdal, mint ahogy az is, hogy utána meglátogatják a szülőket is, ha megoldható.

2009. okt. 13. 13:15
 15/20 anonim ***** válasza:
60%
Mért nem hívjátok meg őket?
2009. okt. 13. 14:42
 16/20 anonim ***** válasza:
73%
Nem rosszból mondom, de ez tényleg csak kifogás! Szerintem próbáld anyósodat is megérteni. Persze, hogy szeretné látni az egy szem unokáját. Tudod, hogy milyen érzés neki látni? Miért akarod megfosztani ettől? Mi még USA-ból is Magyarországra látogatunk évente 1-szer, pedig az nem 300 km. Nekem 6 hónapos volt a fiam, mikor először mentünk. Semmi baja sem lett. Ne vedd el a nagyszülőtől a lehetőséget, hogy nagy ritkán lássa a gyerekét, menyét, unokáját. Neked is lesz unokád. Gondolj ebbe az érzésbe bele. És gondolom, hogy a te szüleidet sem zárjátok ki az életetekből, ha normálisan viselkednek, szóval a férjednek miért kellene az ő szüleit kizárni? Tudod, milyen rossz érzés ez? Várnak titeket, biztos nem azért hívtak meg, mert gonoszak vagy valami, akkor meg nem tudom, hogy mi a gond. Örülj neki, hogy van egy szerető családod.
2009. okt. 13. 15:59
 17/20 anonim ***** válasza:
73%
Megértem, hogy egy nagymama várja az unokáját, hisz ez a természetes. De bírjon már elszakadni valaki a felnőtt fiától annyira, hogy nem zsarolja a betegségével, meg az öregségével! A szentestét mindenki töltse a legszűkebb családjával, és ne utazgasson sehova. Arra való a karácsony napja és a másnap. Ha a két nagyszülő közel lakik, akkor ez pont jó. A baba miatt nem kell izgulni, de a szentestéből ne engedj! A férjed döntse el, hogy megnősült, családot alapított, vagy az anyja szoknyáján akar ülni. Én azt mondom, a nagymamának meg kell értenie, hogy ő a 2. a sorban, és nem az első. Hozd fel bátran a dolgot, neki kell megalkudnia.
2009. okt. 13. 19:35
 18/20 anonim ***** válasza:
60%

Úristen.Nálunk is ez van. Mintha én tettem volna fel a kérdést.

Csak annyi a különbség,hogy ayósomék nem panelban laknak.

Babánk 6 hós lesz karácsonykor.

Én mondjuk azért nem szeretnék menni, mert engem kiskoromtól úgy neveltek, hogy Szenteste mindenki otthon van a SAJÁT otthonában a SAJÁT szűk családi körében.

Náluk viszont gyerekkoruktól fogva a naaaaaaagy bő családi karácsonyozás a divat.

Annyira szeretnék egy megható Szentestét együtt hármasban,és nem tudom mi lesz velünk Karácsonykor ha újra menni kell.

2009. okt. 13. 23:29
 19/20 anonim ***** válasza:
56%

szia.

a kisfiam születése előtt mi is mindig anyóséknál voltunk karácsonykor

de miután megszületett a babánk, kijelentettem, h nem vagyok hajlandó sehova se menni karácsonykor, én a saját kuckómban, a saját is családommal akarok ünnepelni. Igaz csak 6 hetes volt első karácsonykor a babó -és senki nem ellenkezett, vagy túl határozott voltam

a következő évben apósom elhunyt, ígyhát anyós nálunk töltötte a következő karácsonyt, biztosan idén is így lesz, mert a másik két fiához nem szeret menni,

úgyhogy eddig csak egy kis családi karácsonyunk volt, és ki tudja mikor lesz újra

2009. okt. 15. 00:06
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Mindegyik elgondolkodtató.

közben beszéltem a férjemmel, mindenbe belemegy, csak én jelentsem be a szüleinek.

Amúgy a tisztánlátás érdekében még annyit, hogy mióta megvan a babánk, azóta átlagosan 2 havonta jártunk haza, és anyósom is jött 2-3 hétre hozzánk egy párszor, tehát gyakran láthatta az unokát, dehát egy nagymama sohasem láthatja elég gyakran az unokáját.

Én is próbálok tisztán látni, ezért is tettem fel a kérdést.

2009. okt. 15. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!