Hogy vegyem rá a férjemet, hogy ne menjünk haza a szüleihez karácsonykor?
Mi az, hogy egy kapcsolatban nem MERSZ szóba hozni valamit??? Ismertesd a határaidat férjjel, anyósoddal, különben nem fogják megismerni, ez ennyi. Túl kevés karácsony adatik egy életen belül ahhoz, hogy feláldozzuk magunkat...
Mellesleg: kérdezd meg a férjed, számára miről szól ez az ünnep? Mert tk arról is, hogy a másik kedvét keressük. Döntse már el, hogy a mamáét vagy a gyereke anyjáét.
Te meg ne legyél kuka:)
Pont.
Én teljese ki lennék akadva, ha a szentestét nem kettesbe töltenénk a saját otthonunkba (nincs gyerek, januárban jön). És ha a baba meglesz, akkor midnenkit meghívok majd magunkhoz szenteste, hogy átadhassa az ajándékot. Bár nekünk közel laknak a szülők. Mi az hogy nem mered felhozni, hogy menjetek a Te szüleidhez is? Lehet hogy ott 4 unoka van, de Tőled csak egy (ha jól értem).
Én kialkudnám, hogy szenteste otthon, 25 egyik szülő, 26 másik, és igenis menjetek el hozzátok is.
Mondd meg a férjednek, hogy teszel az anyjára, Ti vagytok a családja, alkalmazkodhatna egy picit hozzátok is. Vagy menjen egyedül szenteste az anyjához, Te meg a baba meg a Te szüleidhez. Nem tudom ehhez mit szólna?
Mi is 300km-re jöttünk lakni és kocsikázunk időnként. De nem mindig. A szent estét, mindig itthon töltjük, karácsonyi vacsorát csinálok, szépen felöltözünk, fát állítunk, csengő van, mikor megjött a Jézuska, aztán lefekvésig együtt vagyunk a nappaliban.
Haza a szülőkhöz csak másnap vagy harmadnap megyünk sosem előbb.
Kössetek kompromisszumot. Szenteste a tiétek, aztán mentek. Különben nem is tudom, hogy mentek, de én sem szeretem, mikor szakad a hó és indulhatunk neki azokon a csúszós utakon, pedig mindig nagyon jól érzem magam a családdal. Vonattal, busszal meg még nagyobb macera lenne, főleg olyan kis gyerekkel. Vagy nincs fűtés vagy túl sok, csomagokkal mászkáljatok a hóban... De szerintem nincs abban semmi rossz, hogy látni akarnak titeket, én is egyke vagyok, úgyhogy megértem a szülőket is nagyon rossz, hogy egyszer csak ketten karácsonyoznak, de ezt el kellene fogadniuk, hogy így van. Tán ők is hazajártak karácsonyozni már huszonnegyedikén?
Tényleg nem értem, hogy van ez. Nálunk az egész családban vagy ilyen szétszéledés, hogy a gyerekek messzebb mennek, és teljesen természetes, hogy a szentestét különtöltik a családdal, mint ahogy az is, hogy utána meglátogatják a szülőket is, ha megoldható.
Úristen.Nálunk is ez van. Mintha én tettem volna fel a kérdést.
Csak annyi a különbség,hogy ayósomék nem panelban laknak.
Babánk 6 hós lesz karácsonykor.
Én mondjuk azért nem szeretnék menni, mert engem kiskoromtól úgy neveltek, hogy Szenteste mindenki otthon van a SAJÁT otthonában a SAJÁT szűk családi körében.
Náluk viszont gyerekkoruktól fogva a naaaaaaagy bő családi karácsonyozás a divat.
Annyira szeretnék egy megható Szentestét együtt hármasban,és nem tudom mi lesz velünk Karácsonykor ha újra menni kell.
szia.
a kisfiam születése előtt mi is mindig anyóséknál voltunk karácsonykor
de miután megszületett a babánk, kijelentettem, h nem vagyok hajlandó sehova se menni karácsonykor, én a saját kuckómban, a saját is családommal akarok ünnepelni. Igaz csak 6 hetes volt első karácsonykor a babó -és senki nem ellenkezett, vagy túl határozott voltam
a következő évben apósom elhunyt, ígyhát anyós nálunk töltötte a következő karácsonyt, biztosan idén is így lesz, mert a másik két fiához nem szeret menni,
úgyhogy eddig csak egy kis családi karácsonyunk volt, és ki tudja mikor lesz újra
Köszönöm a válaszokat. Mindegyik elgondolkodtató.
közben beszéltem a férjemmel, mindenbe belemegy, csak én jelentsem be a szüleinek.
Amúgy a tisztánlátás érdekében még annyit, hogy mióta megvan a babánk, azóta átlagosan 2 havonta jártunk haza, és anyósom is jött 2-3 hétre hozzánk egy párszor, tehát gyakran láthatta az unokát, dehát egy nagymama sohasem láthatja elég gyakran az unokáját.
Én is próbálok tisztán látni, ezért is tettem fel a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!