Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rántott tofut hogy kell...

Rántott tofut hogy kell megcsinálni?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, a rántott tofu hasonlít ízre a rántott csirkéhez. Én ettem tofut, semmi íze nincs szerintem. Hogy kell megcsinálni úgy, hogy tényleg csirke íze legyen? Ledarálják, befűszerezik és úgy rántják ki valahogy, vagy szeletekben vagy kis kockákban? Milyen fűszereket kell használni? Előre is köszi!
2016. júl. 25. 10:58
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Úgy kell, mint a rántott sajtot, dupla panírban. De csirke íze soha sem lesz az biztos.

Fűszerezheted, ahogy akarod, mert alapból semmi jellegzetes íze nincs.A füstöltnek még talán.

Nem kell ledarálni, kisebb darabokban kell kirántani.

Valami fűszeres öntetet is csinálhatsz mellé joghurtból. kaprosat, bazsalikomosat, vagy amilyen zöldfűszert szeretsz. Paradicsom mártás is megy hozzá.

2016. júl. 25. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
53%
Nincs csirkeíze. Amùgy vegyèl füstölt tofut, ne natúrt és azt forgasd be ùgy mintha csirkèvel tennèd. Sò, bors menjen rà, illetve ha csirke ízt akarsz, tègy rá csirkefűszert.
2016. júl. 25. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2016. júl. 25. 11:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt kirántanád préseld ki belőle a vizet. érdemes előtte mindig kipréselni belőle a felesleges vizet. Így a tofu jó sűrű lesz és elkészítése után könnyű és nem lesz rágós.(minden fajta tofut így kell előkészíteni). A tofut tedd tekerd be egy papírtörlőbe. Tedd egy vágó deszkára tegyél rá nehezéket kb 1órán át préseld így . A felesleges víz kicsapódik belőle. Vehetsz ízesített tofut vagy simát és kedved szerint pácolhatod. A tofut nem hagyományos panírban szokták panírozni. Tempura panírban forgatják meg. Azt ne várd ,hogy olyan íze lesz mint a rántott csirkének... Sose lesz olyan a tofunem csirke..
2016. júl. 25. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
2016. júl. 25. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2016. júl. 25. 16:41
 7/7 anonim ***** válasza:
A víz kipréselése nagyon jó. Utána felszelni kisujjnyi vékony szeletekre, aztán egy szójaszószos- olajos fokhagymás esetleg borsos pác egy éjszakán át, aztán lehet panírozni (akár hagyományosan, akár vegán módra (tojás helyett csicseriborsólisztes massza, vagy palacsintatésztába, ami tetszik.) Normál lídón bő olajban kisütöd, aztán eldöntöd milyen az íze. Fontos, hogy a tofu kicsit több sót igényel, mint a hús.
2016. júl. 25. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!