Mitől esik szét a palacsinta?
Már megfordításkor akár, de összetekeréskor biztos.
2 tojás, 3/4 deci olaj, 8 deci tej, és amennyi lisztet felvesz.
Meg egy csipet só.
Tegyek bele több tojást talán?
A palacsintába sosem teszek olajat, mert fölösleges - attól még ugyanúgy kenni kell a serpenyöt, csak sokkal zsírosabb lesz a végeredmény.
A tésztába lehet tenni tejet, szódavizet vagy síma vizet, teljesen mindegy, ami éppen kéznél van.
Sok tojást nem jó beletenni, mert nagyon tojás (rántotta) ízü lesz.
Kösz.
Akkor lehet, hogy most kisebbek voltak a tojások. csak erre tudok gondolni.
Beleteszek még egyet, még ugyis vár a massza.
Soha nem teszek a tésztába olajat, és amikor még én tanultam, akkor kizárólag csak tejjel kavartuk a palacsintát. Mégsem sűrű, száraz a tésztám.
Lehet, hogy az is számít, mennyire kavarjuk símára, mennyire dolgozzuk össze a hozzávalókat.
Az a 3. zojás hiányzott. Most nem töredezik, hálisten.
Kösz, mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!