Mitől esik szét a palacsinta?
Már megfordításkor akár, de összetekeréskor biztos.
2 tojás, 3/4 deci olaj, 8 deci tej, és amennyi lisztet felvesz.
Meg egy csipet só.
Tegyek bele több tojást talán?
Nekem az "amennyi lisztet felvesz" a gyanus.
En tej nelkul sutom a palacsintat, mert tejerzekeny a fiam.
Nalam 6 nagyon pupos evokanal liszt, egy tojas, egy csapott kiskanal cukor, kb egy felliternyi asvanyviz (egy kicsit tobb, de nem sokkal), caipet so, es kb 1/2 dl olaj a hozzavalok listaja. Az egeszet habverovel kb 2 percig verem fel, es utana azonnal sutni kezdem.
Talan nem jo a palcsintasutod, vagy nem sutod eleg ideig - vagy nem tudom, miert esik a tied szet. Amikor meg tejjel sutottem a palacsintat, akkor is kb fele tej, fele viz volt az arany.
Lehet túl sok vagy túl kevés a liszt? Mert hát úgy kell folynia, hogy szépen szétterüljön.
A szódavíz helyett jó lenne vajon a csapvíz is? Mert szódavizem nincs.
Kösz, lehet, hogy a lisztet próbálom változtatni.
Én olajat nem szoktam bele tenni, csak a serpenyőbe alá. És akkor kell olyannak lennie, mint a "sűrűn folyó, dermedt olaj", amikor megkavarom. Tehát annyi lisztet teszek hozzá.
Tegyél több lisztet hozzá, és hagyd egy kicsit pihenni, ne kezdd el rögtön sütni!
Mert alapjaiban úgy néz ki, hogy az arányaid jók!
Elöször is ennyi olaj rengeteg bele, egy evökanálnyi böven elég, ha egyáltalán tenni akarsz bele.
Másodszor a lisztet ne találomra tedd bele, hanem két tojáshoz 5-6 evökanállal tegyél, és a tejet/vizet adagold hozzá, amíg megfelel állaga lesz.
Harmadszor arra figyelj, hogy rétesliszt nem jó, csak finomlisztet használj és a tésztát kikeverés után kb. fél óráig pihentetni kell sütés elött.
Ez a recept nekem gyanús. Van egy nagyon tuti receptem, próbáld azzal.
20 deka liszt
1 csipet só
3 deci tej
2 deci szóda
2 tojás
3/4 deci olaj
Ezt keverd össze
Én a palacsintasütő alját minden egyes palacsinta előtt megkenem egy kis olajjal a kenőecsettel, úgy teszem bele a tésztát. Akkor kell megfordítani, ha megütögetve a palacsintasütő oldalát, mozog a tészta a sütőben. Ilyenkorra már szépen megsül az alja. Nem szokott szétesni, tökéletes palacsinták szoktak így sikerülni nekem legalábbis.
Nem sok az olaj. 3/4 deci az szinte semmi, nincs egy dl sem.
Viszont sok a tej és nincs benne semmi szóda.
Akkor mindenképpen kell a szódavíz? Az nem jó, mert nincs. Akkor várnom kell.
Az olajból akkor kevesebbet teszek. Nekem azért jobb benne az olaj, mert fárasztó darabonként kenni.
Pedig volt idő, hogy kentem is, még a régi palacsintasütőkben, vékonyabbat is csináltam, és mégis 3 sütőben ment egyszerre. Igaz, akkor még meg tudtam a levegőben fordítani.
Akkor megvárom, hogy legyen szódavizem is hozzá.
Kösz mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!