Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől esik szét a palacsinta?

Mitől esik szét a palacsinta?

Figyelt kérdés

Már megfordításkor akár, de összetekeréskor biztos.


2 tojás, 3/4 deci olaj, 8 deci tej, és amennyi lisztet felvesz.


Meg egy csipet só.


Tegyek bele több tojást talán?



2016. júl. 22. 02:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az "amennyi lisztet felvesz" a gyanus.


En tej nelkul sutom a palacsintat, mert tejerzekeny a fiam.

Nalam 6 nagyon pupos evokanal liszt, egy tojas, egy csapott kiskanal cukor, kb egy felliternyi asvanyviz (egy kicsit tobb, de nem sokkal), caipet so, es kb 1/2 dl olaj a hozzavalok listaja. Az egeszet habverovel kb 2 percig verem fel, es utana azonnal sutni kezdem.


Talan nem jo a palcsintasutod, vagy nem sutod eleg ideig - vagy nem tudom, miert esik a tied szet. Amikor meg tejjel sutottem a palacsintat, akkor is kb fele tej, fele viz volt az arany.

2016. júl. 22. 04:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
*csipet so, bocsanat, telefonrol...
2016. júl. 22. 04:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 A kérdező kommentje:

Lehet túl sok vagy túl kevés a liszt? Mert hát úgy kell folynia, hogy szépen szétterüljön.


A szódavíz helyett jó lenne vajon a csapvíz is? Mert szódavizem nincs.


Kösz, lehet, hogy a lisztet próbálom változtatni.

2016. júl. 22. 05:46
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Én olajat nem szoktam bele tenni, csak a serpenyőbe alá. És akkor kell olyannak lennie, mint a "sűrűn folyó, dermedt olaj", amikor megkavarom. Tehát annyi lisztet teszek hozzá.

Tegyél több lisztet hozzá, és hagyd egy kicsit pihenni, ne kezdd el rögtön sütni!

Mert alapjaiban úgy néz ki, hogy az arányaid jók!

2016. júl. 22. 06:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
69%

Elöször is ennyi olaj rengeteg bele, egy evökanálnyi böven elég, ha egyáltalán tenni akarsz bele.


Másodszor a lisztet ne találomra tedd bele, hanem két tojáshoz 5-6 evökanállal tegyél, és a tejet/vizet adagold hozzá, amíg megfelel állaga lesz.


Harmadszor arra figyelj, hogy rétesliszt nem jó, csak finomlisztet használj és a tésztát kikeverés után kb. fél óráig pihentetni kell sütés elött.

2016. júl. 22. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez a recept nekem gyanús. Van egy nagyon tuti receptem, próbáld azzal.


20 deka liszt

1 csipet só

3 deci tej

2 deci szóda

2 tojás

3/4 deci olaj


Ezt keverd össze


Én a palacsintasütő alját minden egyes palacsinta előtt megkenem egy kis olajjal a kenőecsettel, úgy teszem bele a tésztát. Akkor kell megfordítani, ha megütögetve a palacsintasütő oldalát, mozog a tészta a sütőben. Ilyenkorra már szépen megsül az alja. Nem szokott szétesni, tökéletes palacsinták szoktak így sikerülni nekem legalábbis.

2016. júl. 22. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok, az olaj a tésztában lehet kevesebb is, én azt igazából szemre szoktam belelöttyinteni, nem mérem. De vagy két-három evőkanálnyi megy bele.
2016. júl. 22. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
59%
Sok az olaj!!
2016. júl. 22. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
11%

Nem sok az olaj. 3/4 deci az szinte semmi, nincs egy dl sem.

Viszont sok a tej és nincs benne semmi szóda.

2016. júl. 22. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 A kérdező kommentje:

Akkor mindenképpen kell a szódavíz? Az nem jó, mert nincs. Akkor várnom kell.


Az olajból akkor kevesebbet teszek. Nekem azért jobb benne az olaj, mert fárasztó darabonként kenni.


Pedig volt idő, hogy kentem is, még a régi palacsintasütőkben, vékonyabbat is csináltam, és mégis 3 sütőben ment egyszerre. Igaz, akkor még meg tudtam a levegőben fordítani.


Akkor megvárom, hogy legyen szódavizem is hozzá.



Kösz mindenkinek.

2016. júl. 22. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!