Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan süssem meg a csirkemellét?

Hogyan süssem meg a csirkemellét?

Figyelt kérdés
Más elkészítési módok?Kicsontoztam, most be akarom rakni egy lernibe és megsütni....de mennyi fokon,mennyi időre? miben pácoljam, és csak siman rakjam bele a lernibe?nem kell alá vagy fölé semmi?:)

2016. júl. 11. 15:48
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

Hát, túl ne süsd, de meg is kell sütni, mert a csirke félnyersen nem jó.

Szóval: klopfold ki, vagy lapítsd ki, aztán fűszerezd be, só, bor, mustár, vagy amit szeretsz. Hevíts fel egy serpenyőt a tűzhelyen, és amikor már forró, dobj az aljára egy darab vajat, vagy egy kis olajat. Utána dobd rá a melleket, süsd mindkét oldalát kb. 3 percig, és kész is.


Tepsiben, sütőben ne süsd, mert kiszárad.

2016. júl. 11. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
89%

Sütheted sütőben, szigorúan klopfolás nélkül. Fűszert ízlés szerint tehetsz rá, ha van idő, be is pácolhatod olajban elkevert fűszerekkel. Többféle módon lehet szaftosra (és nem szárazra) sütni:

- sütőzacskóban

- baconbe teljesen begöngyölve

- olajozott/zsírozott alufóliába egyenként begöngyölve

- serpenyőben sózás nélkül, fűszeresen teljesen körbesütve, majd sütőben besózva, kevés folyadékot (víz, esetleg sör, fehér/vörösbor) aláöntve, jól záródó edényben, vagy alufóliával lefedett tepsiben készre párolva.

Mindegyik módszernél lehet mellé tenni szeletelt vöröshagymát, fokhagymát.

2016. júl. 11. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
82%
Pl: vágd szeletekre, tegyél a tepsibe sütőpapírt, vajazd kicsit be, tedd rá a sózott és fűszerezett csirkemellet, és önts rá egy doboz tejfölt, vagy tejszint, reszelt sajt is mehet rá. Fólia alatt süsd kb fél órát, majd anélkül kicsit még. Így finom szaftos lesz a mell.
2016. júl. 11. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Fingkirály ***** válasza:
85%

Ha sütőben akarod, akkor fóliával takard le a tepsit először, így bennmarad a nedvesség, és nem lesz belőle derbikeksz, mire megsül.


Vicces, hogy a sütőre a "lerni" szót használod, így a sütőt az Osztrák-Magyar Monarchia idején hívták a városi polgárok, és az nem tegnap volt :)

2016. júl. 11. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mentek a zöld kezek! Igen én vajdasági vagyok, és itt ezt használjuk:)
2016. júl. 11. 16:57
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én sem klopfolnám ki, a mellet vaj puhára meg lehet sütni.

Így nyáron a zöldségeket szeretem kihasználni, így például halhoz, baromfihoz az egyik bevált módszerem:

Befűszerezem a húst ízlés szerint, részemről só, bors, bazsalikom, majd egy serpenyőben tetszés szerinti zsiradékon elősütöm mindkét oldalán. Én először nagy lángon szoktam, hogy kérgesítsem a húst. Utána lefektetem egy tepsibe, és cukkini karikákat helyezek rájuk. Nem a megtermett cukkiniből, hanem a kisebbekből, amit salátacukkiniként ismerünk. kb. fél centis karikákat rakok a húsokra, majd erre paradicsom szeleteket. Szorosan helyezem el őket a tepsiben, mert a következő réteg a sajt amivel befedem, és jobb szeretem ha a sajt végül a húson marad, nem pedig közötte és az alján :-) Innentől már csak annyit kell sütni kb. 180-190 fokon, míg látod, hogy a sajt kicsit elkezd pirulni a tetején. Zsírpapírra is helyezhető, mert az elősütéstől, a zöldségektől és a sajttól nem lesz száraz, így nem szükséges már zsiradék alá.

2016. júl. 11. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!