Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan süssem serpenyőben a...

Hogyan süssem serpenyőben a csirkemellet úgy, hogy ne szárdadjon ki?

Figyelt kérdés
Sütöttem már nem is egyszer, de valamiért sose sikerül.Most néztem egy receptet, egy mézes mustáros csirkemell receptet, amit ki szeretnék próbálni, de nem tudom mi az eljárása annak, hogy ne száradjon ki. Tudom, hogy nem kell sokáig sütni, mert a csirkemell hamar kész van, de ennek ellenére mindig elrontom. Segítenétek, ti hogyan csináljátok? Köszönöm!
2013. okt. 10. 09:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Fel tudod rakni ide a receptnek a linkjét?
2013. okt. 10. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
22%
Tegyél alá egy kis vizet, fedőt rá és kislángon süsd.
2013. okt. 10. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

Az odáig gondolom a kérdezőnek is logikus, de ha már megpuhult a husi, és pirosra akarja sütni, ahhoz az alatta levő vizet el kell sütni, el kell párologratni. A csirkemell abban a percben elkezd kiszáradni! Normál körülmények között!

Ezért kértem, jó lenne látni a receptet, meglehet hogy a válasz benne "rejlik"!

2013. okt. 10. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha par órára beaztatod tejbe, akkor nem szárad kéri. Persze nem szabad sokáig sütni se. Mondjuk en először magas hőfokon megsutom a húst, utána fedő alatt párolom, nekem igy mindig puha, szaftos marad.m
2013. okt. 10. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
2013. okt. 10. 09:56
 6/13 A kérdező kommentje:
Süssem először nagy lángon, utána tegyek alá vizet és pároljam fedő alatt? Igen, szeretném ha megpirulna egy kicsit, de várom a válaszaitokat... .D
2013. okt. 10. 09:59
 7/13 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy zsiradékon viszonylag magas hőn körbekepatni, ez bezárja a rostokat, és a nedv benne marad.

kb 4-5 perc mindkét oldala, és akár fogyasztható is a csirkemell. így garantáltan szaftos marad a belseje.

persze lehet még kicsit tovább párolva sütni,fedő alatt, de akkor kiadja a levét, és azt mindig apránként vissza kell pótolni. ilyenkor a pirítás a végső művelet, de csak 1-2 perc, mert tényleg nagyon gyorsan kiszáradhat.

a mézes mustárosnak elég a hirtelen sütés, mert a mustár savas közegében teljesen felpuhultak a hús rostjai.

2013. okt. 10. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyen kockára vágott állapotban nem sok ideje marad a kiszáradásra:

Ha a vaj felmelegedett, vedd vissza a lángot alatta közepesre, átforgattad fehéredésig a vajon a kockára vágott husit, akkor egy-két csepp víz is elegendő lesz, beborítod és gyorsan át fog az puhulni. Nem kell annak csak néhány perc. Leveszed a fedőt, a husit percek alatt olyan szép rózsaszínre fogod tudni sütni, mint a képen van! Fincsi lesz!

2013. okt. 10. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
A csirkemell a legszárazabb hús, abból soha nem lesz igazán jó sült hús. Még akkor sem, ha pácolod.
2013. okt. 10. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
49%
Érdekes,hogy mindig azt írják rá hogy ebből nem lesz jó sült hús,nekünk mindig sikerül finomra megcsinálni . Nekünk sosem volt még száraz . Szerintem is először a nagy láng a titok,aztán az alacsonyabb lángon vízzel párolás.
2013. okt. 10. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!