Hogyan süssem serpenyőben a csirkemellet úgy, hogy ne szárdadjon ki?
Az odáig gondolom a kérdezőnek is logikus, de ha már megpuhult a husi, és pirosra akarja sütni, ahhoz az alatta levő vizet el kell sütni, el kell párologratni. A csirkemell abban a percben elkezd kiszáradni! Normál körülmények között!
Ezért kértem, jó lenne látni a receptet, meglehet hogy a válasz benne "rejlik"!
Az a lényeg, hogy zsiradékon viszonylag magas hőn körbekepatni, ez bezárja a rostokat, és a nedv benne marad.
kb 4-5 perc mindkét oldala, és akár fogyasztható is a csirkemell. így garantáltan szaftos marad a belseje.
persze lehet még kicsit tovább párolva sütni,fedő alatt, de akkor kiadja a levét, és azt mindig apránként vissza kell pótolni. ilyenkor a pirítás a végső művelet, de csak 1-2 perc, mert tényleg nagyon gyorsan kiszáradhat.
a mézes mustárosnak elég a hirtelen sütés, mert a mustár savas közegében teljesen felpuhultak a hús rostjai.
Szerintem ilyen kockára vágott állapotban nem sok ideje marad a kiszáradásra:
Ha a vaj felmelegedett, vedd vissza a lángot alatta közepesre, átforgattad fehéredésig a vajon a kockára vágott husit, akkor egy-két csepp víz is elegendő lesz, beborítod és gyorsan át fog az puhulni. Nem kell annak csak néhány perc. Leveszed a fedőt, a husit percek alatt olyan szép rózsaszínre fogod tudni sütni, mint a képen van! Fincsi lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!