A mai fiatalok miért nem tudnak főzni?
Én 19 vagyok és a legtöbb ismerősöm, egyszerűen nem tud sütni, főuni. (Én apukámtól már 5-6 éves korom óta tanulok főzni.) És egyszerűen nem értem miért nem tanulnak meg a fiatalok főzni.
(Az öcsém osztályában szinte ő az egyedüli aki egyáltalán többet tud mint összeütni pár tojást, nem is beszélve az öt féle halászléről amit tud készíteni.)
A szülők nem tanítják meg a gyerekeiket főzni?
Ha rákényszerül az ember, akkor megtanul főzni :D
Én 18 előtt kicsivel elhúztam, azután meg meg kellett tanulnom főzni :D Kényszer nagy úr ^^
De akire főznek otthon az nem fogja érezni hogy meg kéne tanulnia. Én is ilyen voltam :)
21F
Előbb tisztázni kéne, hogy mi a főzés.
Mert az, hogy a pulykát megszórom fűszerrel, és ráteszem a grillre, nekem nem főzés/sütés.
Nekem az az, amikor valaki tudja, milyen kajához milyen szósz illik, milyen fűszer. Én pl. azt sem tudom, milyen ízű/szagú a majoranna vagy a rozmaring. A kapor megy egyedül.
Levest nem tudok, mindent elbaszok. Mondom Anyukámnak rendszeresen, hogy amikor ő csinál csirkét, az egész csirkének íze van. Mikor én, olyan, mintha kívül lenne csak íz, a belseje ízetlen.
És igen, eszméletlenül unalmasnak tartom. Nem izgat benne semmi. A múltkor láttam... nem, nem láttam, kiválasztottam a műsort, és letöltöttem, hogy megnézzem, ahogy James May összerak egy régi fűnyírót. És izgibb volt, mint a főzés.
És 29/N vagyok, szerintem már nem fogok változni.
Legalább sok nyers zöldséget eszem. :P
15 éves korom óta kollégiumban lakom. A gimis koliban még volt menza, akkor még nem voltam rákényszerülve a főzésre, ha pedig mégis kívántam valami más meleg ételt, akkor mirelit dolgokat vettem vagy zacskós levest.
Mikor bekerültem az egyetemre, ott már nem volt menza, és megismerkedtem a párommal is, így volt elég motivációm, hogy elkezdjek a konyhában ügyeskedni. Már egyre jobban megy, szeretem csinálni, de azért néha napján szoktam még anyukámtól telefonos segítséget kérni :)
23L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!