Hogyan kell Fornettis sajtos pogácsát csinálni?
Miért kell pont olyat, mint a fornettis?
Egy sztori:
Múlt héten mondom a páromnak: "vegyünk tepertőt süss tepertős pogit!" Nézett nagyot rám. Finom pogácsákat szokott sütni (ezért gondoltam, hogy ő süssön). Gondoltam tepertőset is tud, bár még nem sütött itthon. Mint kiderült: sose.
Hogy kerül a tepertő a tésztába?
Vagy ledaráljuk, és akkor krém formában, vagy felvagdaljuk, és akkor darabosan.
Rám maradt a megoldás: elkezdtem feldarabolni. Mikor meglátta hogyan csinálom, kivette a kezemből a kést, és folytatta.
Na a végeredmény: nagyon finom lett, amit sütött.
Ja, és gázsütőben. Meg van a trükkünk, hogy hogyan jó bármit sütni. (Az első időben eltartott egy ideig, míg megtaláltuk a megoldást.)
naaaaaaa
és hol a trükk leírása?
VANNAK BOLTOK AHOL NYERSEN MEGLEHET VENNI.
ÉN IS SZOKTAM VENNI ÉS A MÉHÜTÖBE BETESZEM ÉS FRIISEN MELEGEN SZOKTAM REGGEL SÜTNI A LÁNYOMNAK.(SÜTÖBE)
tegnap 07:59-nek
Ketten feldaraboltuk a tepertőt. Párom a kinyújtott tészta egyik felére szórta, majd ráhajtotta a másik felét. Ezt kétszer nyújtotta, hajtogatta még, újabb tepertő nélkül. De a legfinomabb az lett, ami a végén a maradékból lett összegyúrva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!