Mennyi étkezési zselatin kell kb.1000g krémhez?
Figyelt kérdés
Sütés nélküli joghurttotát/túrótortát szeretnék csinálni. Mennyi zselatint tegyek egy ilyen állagú kb. 1000g-nyi krémhez,hogy szeletelhető legyen,de azért ne legyen radírtorta állagú? Köszönöm2016. jún. 29. 12:55
1/4 A kérdező kommentje:
Van-e bevált receptetek? Nektek melyik zselatin vált be?
2016. jún. 29. 12:57
2/4 anonim válasza:
Én évek óta ilyen diabetikus túrótortát készítek, illetve ez az alapja:
- fél kg túró
- 450 g tejföl
- reszelt citromhéj, folyékony édesítő, vanília aroma
- 3 dl tejben feloldott 20 gramm zselatin
Szóval ez olyan 1200-1300 grammnyi túrókrém, ehhez nekem bevált a 20 gramm zselatin. Szépen szeletelhető másnap, nem folyik szét, és nem gumitorta. :)
A tetejére szoktam tenni mindenféle gyümit és piros tortazselét.
3/4 anonim válasza:
Ja és cukrászdiszkontban szoktam venni a zselatin port, 20 dekásat, évekig elég. Ugyan az, mint a Lucullus pl. csak sokkal olcsóbbra kijön így.
1# voltam
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. jún. 29. 13:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!