Honnan tudhatom látatlanban, hogy ez a krém tuti kenhető krém lesz?
A www.mindmegette.hu oldalon az eperkrémes tortánál ez áll a krém elkészítésénél:
A krémhez a tűzhelyen felmelegítjük a fél liter tejet, és kézi habverővel, folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a lisztet (étkezési keményítőt). Addig kevergetjük, míg jó sűrű masszává nem válik. Ha ez megtörtént, hűlni hagyjuk.
"A vajat, a porcukrot, valamint a vaníliás cukrot egy tálban csomómentes krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejes masszát. Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit nagyon apró darabokra vágjuk, és belekeverjük a krémbe, végül hozzákeverjük a citromlét is. Ha egy kicsit folyósnak találjuk a krémet, helyezzük 1 órára a hűtőszekrénybe."
A liszt jobb vagy a keményítő? A recept nem írja, de ha csak keményítő lenne itthon, abból is ugyanannyit kéne beletenni, mint a lisztből? És mivel nem ismerem ezt a receptet; honnan tudhatom, hogy jól kenhető krém lesz belőle? Végül: ha nem lenne itthon sem liszt, sem keményítő illetve zselatin, akkor milyen anyagokat kellene használnom egy krémhez, hogy valóban jól kenhető krém legyen? Kérlek, válaszoljatok, köszi!
Mivel nem ismered a receptet, igazából nem tudhatsz semmit... Én olyan oldalról szeretek receptet alkalmazni, ahol van egy csomó hozzászólás, így ha van gond, vagy alternatív javaslat, ízesítés, illetve különösen csodás a cucc, az onnan bizonyos eséllyel kiderül ;) Bár mivel úgyis át szoktam írni a recepteket s újakat kitalálni, sokszor enélkül is elvagyok. De azért segít.
Ha nincs liszt vagy keményítő, teljesen más lesz a krém... Elég régen élek kvázi keményítő nélkül (nagyon ritkán s minimálisan használok csak effélét), tapasztalataim alapján semmi nem pótolja teljesen, ez ilyen.
Krémet azért lehet nélküle is készíteni, én pl. tojást tennék a tejbe, valószínűleg csak a sárgáját s nagyon vigyáznék, nehogy rántotta legyen belőle. Segít a keményítő, de megfelelő aránnyal besűrűsödik anélkül is (konkrétumokat nem tudok írni, én nagyon ritkán főzök krémet, az enyéim inkább nyersek). De mintha még dióból is lehetne krémet főzni tejben...
Édes dolgok sűrítésére én konjaclisztet használok, de ilyen speckó cuccaid nem tuti, hogy vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!