Finom, bevált sajtos pogi recept?
Szia!Engem érdekelne a recept!
Köszönöm!
A.
SAJTOS RUDACSKÁK
Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 db tojássárgája
1 csomag Rama margarin (25dkg)
1 csomag sütőpor
15 - 20 dkg sajt (reszelve)
Fél kis pohár tejföl (1,5dl)
1 kávéskanál só, ízlés szerint köménymag.
Elkészítés:
A lisztet a sajttal összekeverjük, és elmorzsoljuk a margarinnal. Ehhez hozzáadjuk a sót, a sütőport, a tojások sárgáit, és annyi tejfölt, hogy a tésztát össze tudjuk gyúrni. Ha a tészta összeállt egy kis ideig pihentetni érdemes.
Kissé lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk (Kb. 1cm vastagra). Tetejét megkenjük tojásfehérjével (vagy egy egész tojással). Megszórjuk reszelt trappista sajttal, és ízlés szerint köménymaggal, esetleg sóval.
Derelyevágóval (vagy késsel) ujjnyi csíkokra vágjuk. Közepes meleg sütőnél világosra sütjük.
Az első tepsivel majd kitapasztalod, h nem kell se vékonyra se vastagra kinyújtani. Én is az első tepsivel probából tettem be, és elég vékonyra nyújtottam és azok egy picit kemények lettek, de úgy is mind elfogyott!!De persze vastag se kell legyen.
Amúgy meg ezt a recit szedtem le pogácsának, d emég nem próbáltam ki.De állitólag jó.
Sajtos pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
2 dl tejföl
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
1 dl tej
só
tetejére sajt
A lisztet összemorzsolom a margarinnal. A langyos tejet összekeverem a élesztővel, egy csipetnyi cukorral és felfuttatom. A tojássárgájával , a tejföllel és a sóval együtt a lisztes margarinhoz adom. Alaposan összegyúrom, kinyújtom és hajtogatom. Először 3 részre, majd a két szélét középre és egymásra. Ezt még kétszer megismétlem, miközben kb. 20 percig hagyom pihenni. Végül kinyújtom, a tetejét megkenem a maradék tojásfehérjével, reszelt sajttal megszórom és kiszaggatom. (Vagy kinyújtom, kiszaggatom, utána kenem meg és szórok rá sajtot.)
200 °C-os sütőben megsütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!