Mit kezdhetnék sütőben nem megfelelően átfőtt rakott tésztával?
Figyelt kérdés
A tészta nem lett előfőzve, se nem lett letakarva a sütőben (anyum szavaival: a sajt miatt) és így szinte teljesen nyersek a feljebb lévő tészták.2016. jún. 15. 13:39
1/5 anonim 



válasza:





Öntesz rá plusz szószt, teszel a tetejére még sajtot, ezúttal először letakrava sütöd 10 percig, utána takarás nélkül, míg megpirul a sajt.
2/5 anonim 



válasza:





Nyers vagy kiszáradt? Nem mindegy. Mindenesetre a megoldás, amit az előző válaszoló is írt: fedés alatt folyadék rá, tíz perc alatt meg kell puhulnia (de maximum annyi idő alatt, ami a főzési ideje a csomagolás szerint). Szóval vagy szószt, vagy vizet, vagy tejfölt a tetejére, esetleg kombózva a dolgokat tegyél rá, fedd le, és tedd vissza. Utána rápiríthatod a sajtot.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :D
2016. jún. 15. 16:57
4/5 anonim 



válasza:





Tanulság azért mindig van : a tésztát minimum félpuhára kell főzni, mielőtt összerakva valamivel a sütőbe tesszük.
Kivéve talán a lasagne, amit szárazon is össze lehet rakni, mert a benne lévő szósztól sülés közben a tészta is átsül, puha lesz.
5/5 anonim 



válasza:





Bele lehet tenni szárazon is, csak gondolni kell arra, hogy elég nedves cucc legyen a közelében, és elég ideig álljon a gőzben ahhoz, hogy megpuhuljon. Ha nem gőzölődik eléggé át, száraz marad, vagy megpuhul, de utána kiszárad megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!