Babaételes üvegekbe hogyan tegyem el a lekvárt, ha nem megfelelően zár a teteje?
Figyelt kérdés
Ma vettem celofánt. Hogy használjam?
Köszönöm előre is!
2012. júl. 9. 13:55
1/3 anonim válasza:
a celofánt beföttes gumival tudod az üvegre erősíteni . a bébiételes üvegre tényleg nem megy vissza a teteje csak nagyon megnyomva zár valamennyire.
2/3 anonim válasza:
Jó, ha a két celofán közé is teszel tartósítószert, talán akkor nem fog megromlani. Nekem mindig megromlik az az üveg, amit csak celofánnal fedek le. Ezt a megoldást nemrég hallottam.
3/3 anonim válasza:
Celofánnal (duplán, és tényleg a két réteg közé is kevés tartósítószer kell) kösd le, de csak puha és vékony szelofánt válassz, mert a vastagabb nem jó, nem idomul az üveghez, és akkor nem lesz légmentes. Egyébként én a következőt szoktam csinálni: egy tálba teszek meleg, vagy langyos vizet, teszek bele tartósítószert egy kis kanállal, és jól elkevergetem, hogy jól megázzon-keveredjen benne. A méretre vágott celofánt a két kezembe veszem a két -felém közelebb lévő - sarkainál fogva, és úgy merítem a vízbe, hogy szinte csak az alja lesz vizes. Majd az üvegre símítom-idomítom a celofánt. Ezután ugyanígy teszek a 2. celofánnal is, és ezután legumizom, lekötöm. Így az alsó celofán alja is tartósítószeres, és a 2 celofán között is van egy kis tartósítószer. Így biztosítom be magam, hogy ne romoljon meg az, amit eltettem, de mégsem a lekvár, vagy a gyümölcs - amit épp eltettem - kapott többet belőle. Anyukámtól tanultam, és ez mindig bevált. Jó munkát mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!