Elrontottam a rakott karfiolt, ha csak leforráztam?
Figyelt kérdés
Nem főztem, csak forrásbab lévő vizet öntöttem rá. Már betrttem a sütőbe? Most olvasom, hogy ott már nem fog puhulni? Elrontottam? Vagy mit tegyek hogy megsüljön?2016. jún. 14. 16:32
1/4 anonim válasza:
Én megszoktam főzni, és úgy szokott elég puha lenni. Szóval esélyes, hogy picit ropogósabb lesz.
2/4 A kérdező kommentje:
Tettem rá alufóliát, de nem érzem hogy puhult volna. Már 30 perce tuti sül.
2016. jún. 14. 16:50
3/4 anonim válasza:
Nem tudom mi lett a végkifejlet, de sok receptben azt írják, hogy le kell forrázni, ami azt sugallja szinte mindenkinek, hogy forró vízzel le kell önteni.
Pedig nem így van, mert -attól, függ, hogy mit- néhány percig abálni, vagy blansírozni(zöldségeket ) kell a forrásban lévő vízben.
Utána lehűteni hidegbe vízben, lecsepegtetni, majd jöhet a recept szerinti feldolgozás.
A csőben sült vagy rakott karfiol esetében még a blansírozás sem elég, hanem kb félpuhára kell főzni.
4/4 Salx Narval válasza:
Nem nagyon tudsz mit tenni, ezt már így kell megsütnöd. Érdemes alacsonyabb hőmérsékleten kicsit tovább sütni és esetleg kicsit meglocsolni, mármint ha kell, hogy ne száradjon ki. Jó lesz az, csak kicsit tovább tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!