Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Medvehagymát kaptam. Hogyan...

Medvehagymát kaptam. Hogyan készítsem el?

Figyelt kérdés
Légyszíves írjátok le a recepteket. Köszi.
2010. ápr. 11. 16:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb, ha csak finomra vágva vajas vagy zsiroskenyérre szórva eszed, mert akkor a leghatásosabbak a benne levö vitaminok és egyéb ásványi anyagok felszivódása. Ha megfözöd, akkor ez a hatás megszünik.
2010. ápr. 11. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezzel én is tisztában vagyok, de nem tanácsot hanem recept ötleteket kértem és várok.
2010. ápr. 11. 17:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Medvehagyma-saláta recept



Hozzávalók:

30 g medvehagyma levél

10 dkg retek

1- 2 db csemegeuborka + fél evőkanál uborkalé

50 ml majonézes salátaöntet

1 pohár joghurt

Só, bors

5 g cukor


Elkészítés:

Mossuk meg majd szárítás után aprítsuk fel a medvehagyma leveleit, a leveleitől és gyökereitől megtisztított retket és az uborkát. Keverjük össze a zöldségeket, majd locsoljuk meg fél deci salátaöntettel és egy pohár joghurttal. Ízlés szerint az uborkaléből is löttyinthetünk rá fél kanálnyit. Fűszerezzük sóval, borssal és kevésnyi cukorral, majd keverjük össze az alapanyagokat.


Tanácsok:

Ízletes kísérője lehet héjában sült krumplinak, de köretként is tálalhatjuk frissensültek, grillételek mellé.

2010. ápr. 11. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

de különben tényleg úgy a legjobb ha nyersen eszed, mert sokkal finomabb mint főzve vagy akármi! :)

2010. ápr. 11. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

MEDVEHAGYMÁS RECEPTEK

Szaffi

2009-04-20 17:20:54

Címkék: medvehagyma


Recept Paradicsom - receptek, gasztonómiai cikkek Recept Paradicsom - receptek, gasztonómiai cikkek


Medvehagymából készülhet leves, főzelék, mártás, saláta, szendvicskrém, sós sütemény és még medvehagymás pizza is létezik.



Medvehagyma leves


Fél kg medvehagyma levél

Olaj

1 liter víz

2 kk keményítőliszt

1 üveg fehérbor

5 tojássárgája

pirított kenyérkocka


A medvehagymát felvágjuk, olajban megpároljuk, vízzel felengedjük, és fél órát főzzük. A keményítőt a borban feloldjuk hozzáöntjük a leveshez, elkeverjük benne a tojássárgáját. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.


Medvehagyma főzelék


Úgy főzzük, mint a spenótot, világos rántással berántjuk, húslével öntjük fel, sóval és borssal ízesítjük. Tejföllel kínáljuk.


Medvehagyma-mártás


1 fej vöröshagyma

maréknyi medvehagyma

2 dl vörösbor

paradicsompüré

szurokfű, kakukkfű, borsfű, pirospaprika


A hagymát felkockázzuk, olajon dinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, kisit pároljuk, majd felengedjük a borral. Hozzáadunk 2 kiskanál paradicsompürét és a fűszereket és összefőzzük. Tésztára öntve, sajttal megszórva kínáljuk.


Medvehagyma-saláta



Fél kg friss medvehagymát durvára vágjuk. 5 dl joghurtot citromlével, sóval, kevés olajjal elkeverjük és a medvehagymára öntjük. Fogyasztás előtt behűtjük.


Bármilyen kevert salátába tehetünk egy kis medvehagymát.


Medvehagymás pizza



Tésztához:


Fél kg liszt

Egy kocka élesztő fele

1 dl langyos tej

cukor


Langyos tejbe cukrot teszek és ebbe morzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni, addig kimérem a fél kiló lisztet, közepébe mélyedés készítek, és a mélyedésbe sót szórok. Ide kerül az élesztő is, majd kézzel, vagy villával elkezdem az élesztőhöz keverni a lisztet. Szükséges mennyiségű langyos vizet adagolok hozzá, amíg összeáll a tészta. Kb. 10 percig dagasztom (gyúrogatom). Amikor a tészta szép sima, tálba teszem, megszórom kevés liszttel, letakarom konyharuhával, és meleg helyen kelesztem fél órát.


Kinyújtom, beborítom paradicsomszeletekkel és metélt medvehagymával szórom meg. Dúsíthatjuk sonkával, szalámival. Bazsalikommal fűszerezem, sajttal szórom meg és olivabogyóval díszítem.


Medvehagymás szendvicskrém



Túrót elkeverjük kevés mustárral, borssal, sóval és az apróra vágott medvehagymával. Retek illik hozzá.


Medvehagymás kosárka


1 csomag leveles tészta

25 dkg sajt vegyesen (trapista, füstölt és kék sajt)

2 dl tej

2 evőkanál liszt

2 evőkanál vaj

fehérbors

1 evőkanál apróra vágott chilipaprika

1 evőkanál apróra vágott szárított medvehagyma

vaj


A leveles tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, megsózzuk, megszórjuk a medvehagymával és a csilivel. A tésztát feltekerjük és 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Ezeket kilapítjuk, megvajazzuk kívülről és kosarat formázunk belőle. Sütőben 15-20 percig sütjük.


Besamell mártást készítünk, ebben felolvasztjuk a sajtokat, sóval és fehér borssal ízesítjük. Mikor kihűlt, a kosarakba töltjük. Hidegen tálaljuk.


Medvehagymás vaj


25 dkg vaj

fokhagyma

2 dkg medvehagyma


A szobahőmérsékletű vajat osszuk két részre. Az egyikbe keverjük el a zúzott fokhagymát és sóval ízesítsük. A vaj másik feléhez az apróra vágott medvehagymát adjuk, szintén sózzuk. Jól keverjük el mindkettőt. Sütőpapíron terítsük el a fokhagymás vajat 1 cm vastagságban, majd a medvehagymás vajat kenjük erre a rétegre. Csavarjuk fel a papír segítségével és tegyük hűtőbe, míg szeletelhető nem lesz. Kiváló frissen sült kenyérhez, vagy grill húsokhoz.

2010. ápr. 11. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
59%
Google a barátod!
2010. ápr. 11. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm. A google pedig valóban a barátom de ma nem volt időm keresgélni egy két éves eleven gyermek és tengernyi munka mellett! Úgyhogy egyedül a te hozzászólásodat értékeltem értékelhetetlennek!
2010. ápr. 11. 22:32
 8/9 anonim válasza:
2011. ápr. 11. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. ápr. 14. 00:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!