Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől szűz a pecsenye? Miért...

Mitől szűz a pecsenye? Miért nevezzük szűzpecsenyének?

Figyelt kérdés
gondolom nem azért mert szűz állatból készül :D
2016. máj. 27. 13:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Mert annak nevezték el. Gondolom, mert a sertés legfinomabb része. Nálunk falun tüskepecsenyének hívják. Itt gondolom azért lett ez a neve, mert disznóvágáskor fel szoktuk szúrni és megtöltjük kolbásszal.
2016. máj. 27. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A sertés egyik részét nevezzük így, ha azt felszeleteled, az a szűzérme.
2016. máj. 27. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Semmi köze ahhoz, hogy a jószág szűz volt vagy sem.

A sertését szűznek hívják, a marháét pl vesepecsenyének vagy bélszínnek.Ezeket sem lehet szó szerint értelmezni.

2016. máj. 28. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!