Párom kedvéért át szeretnék állni egy nem hízlaló étrendre, segíte-nétek ötletekkel?
Kicsit olvass utánna a netn,nagyon sok jótanácsot kaphatsz.
Amit tudok javasolni:Fehérkenyér, tészta ,cukor,zsír minimalizálása,vagy teljes elhagyása.(ez a zsírra,olajra nem vonatkozik).Sok sovány hús(csirke ,hal)fogyasztása.Sok zöldség, gyümölcs.Rengeteg cukor,szénsavmentes innivaló.
Mindketten jól jártok.
Egyetértek az elsővel, még annyit tennék hozzá, hogyha megoldjátok úgy, hogy 5után nem esztek, illetve eljártok sétálni,biciklizni, futni, akkor szinte hozzászokik a szervezete, és szépen tud fogyni.az első 3nap a nehéz, hogy korog a gyomor, de utána már minden kibírható :D
Reggelre tartogassátok a nagyon nehéz ételeket, akkor egyetek sokat, délben már kevesebbet, és akkor is ehettek nehezet, viszont délután 5 előtt valami könnyű ennivalót. csirkés saláta, vagy valami joghurt, narancs tejföl piritós kúra se rossz, én próbáltam már :)
Köszi! Természetesen olvasgatok,csak annyi féle van és azt sem tudom mi erre a helyzetre a megfelelő. Tehát akkor a diétás étrend az megfelelő szó erre amit én szeretnék? És köretnek párolt zöldségen és salátán kívül mit lehet még? Plusz még azt is szeretném tudni hol lehet kiszámolni az egyénre szabott ajánlott napi kalóriamennyiséget? Mert hogy már ezt is tudom,hogy ilyen is van:)
De laktató nem hízlaló recepteket is várok!Köszi mégegyszer!
Ezek szerint remekül főzöl. :)
A magyaros, nehezebb ételeket sem kell feltétlenül elhagynod, de apró változtatásokkal rengeteg mindent javíthatsz. pl. fehér rizs helyett barna rizs, durumtészta, a fehér kenyeret teljes kiőrlésűre vagy rozskenyérre. Ezeket lehet váltogatni, sok fajta van, én is ezeket eszem és nem unalmas így.
Reggelire egész nyugodtan készíthetsz belőle szendvicset, pici margarin, felvágott, saláta, zöldségek, főtt tojás, bármi kerülhet bele. A szendvicskrémeket inkább kerüljétek egy darabig. A majonézes salátákat szintén.
Nem tudom, hol, milyen házban éltek, de grillezetek, ha van rá lehetőségetek.
Semmilyen cukros, szénsavas üdítőt ne fogyasszatok, a dobozos gyümileveleket is hagyjátok. Sok víz, zöld tea, tea sokkal jobb. Ha a vacsorát átváltjátok valami könnyűre, már nagy eredményt fogtok elérni. :)
Reggelire teljes kiőrlésü kenyér sonkával,sajttal,sok zöldséggel (ha nem engedhetitek meg magatoknak,akkor ehettek simát is csak 1-2 szeletet)
vagy cukrozatlan zabpehely gyümölcsökkel,joghurttal,tejjel
tizoraira gyümölcsök,joghurt
ebédre szinte bármit főzhetsz ha a többi étkezést betartod,de a legjobb a sovány fehér husok (hal,csirke,pulyka), valamilyen zöldségkörettel ( ez lehet párolt,saláta,wokban összerottyantott,füszerezett zöldségek,sült,töltött zöldségek stb). Ha krumplis vagy tésztás ételt főzől egyél fél adagot,főzelékből is .
Uzsonna: túró,kefir,zöldségek,soványhús,főttojás
vacsora zöldségek fehérjével (valamilyen hús,tojás,soványtúró stgb)
AZ 5 UTÁN NEM EVÉSRŐL: HOSSZÚTÁVON GYOMORPORBLÉMÁKHOZ VEZET, ÉS LEHET HOGY FOGYNI FOGSZ DE NEM ZSÍRBŐL. mivel a szerevezet éjszaka gyakorlatilag éhezik,nagyon fontos hogy lefekvés előtt 2-3 orával együnk,ez lehet este 10 kor is ha te éjfélkor fekszel. Az a lényeg hogy olyat egyél vacsorára amit leírtam.
Emellé napi 3-4 liter víz,vagy cukrozatlan tea.
Amúgy a teljes kiőrlésü kenyeret azért tudom ajánlani,mert lehet hogy drágább de nem is tud belőle a nagyétvágyú ember sem megenni 4-5 szelettel,hanem 3tól teljesen jóllakik.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!:)
Most azt hallottam,hogy a kifli és zsömle is jobb mint a kenyér ez igaz? Mert igazából itt vidéken/falun nem nagyon árulnak rozs vagy teljes kiörlésű kenyeret (sima fehér kenyér max rozsOS kenyér és jónapot) szóval csupán ezért meg nem tudok átjárni a szomszédos városba ahol van nagyobb élelmiszer üzletlánc.
Még azt kérdezném ásványvízből maradhat e a szénsavas?
És köszönöm a bókot imádok főzni és Ő is a főztömet éppen ez mindig a baja,hogy olyan finom,hogy nem tud ellenállni és jól belakmározik belőle estére:) mivel sajnos este ér haza a munkából szóval nekünk általában ez a főétkezésünk. Napközben nem sokat eszik.
fIGYELJ! aZ A LÉNYEG! A tányérod felét(vagy a fazekod felét) töltsd meg zöldséggel! De nem mindenáron lisztes főzelékkel - zöldségleves, de nem rántott, párolt zöldborsó, zöldbab, saláták és ehhez főzz kevés(de tényleg kevés)sült csirkét, natúr szeletet, sült halat. Nem rántva, nem pörköltnek. Ha eszik egy kis zöldséget kevés hússal, akkor éhes marad, de fél óra múlva a zöldségek eltelítik, és estig nem éhezik meg. Tésztát ritkábban főzz, akkor is valami kis paradicsommal, levest többször de ne rántottat, habartat, csak olyan átlátszót, és nem kell bele tészta, vagy kevés.
A sütit felejtsd el, vagy tényleg csak heti egy szeletet adj, de az is csak 3x4 cm-es legyen! DE hagyj elől almát, répát megpucolva, gyógynövényes-citromos teát. Sört, üdítőt ne adj, de bort, fröccsöt igen!
Mindenképpen kevesebbet kell ennie, mert a tehén is 6q, pedig csak füvet eszik. Van az az adag, amivel salátán is meghízol. Ha ő kevesebbet eszik, akkor te ne kínálgasd. Mi, ha későn ebédelünk, akkor már nem vacsizunk. Ti is inkább hagyjatok ki néha egy étkezést! Ha szeretsz az asztalnál beszélgetni, akkor inkább vezessétek be, hogy teáztok! A mellett is el lehet ülni órákat is.
Ne főzz galuskátt, ne vegyél fehér kenyeret, hanem barnát! De ne ami festve van, hanem ami korpás!Az nem hízlal annyira.
Inkább vegyél gyümölcsből többet!
Kajálás helyett találjatok ki valami más közös programot, legyen a kaja huszadrangú! Takaríts főzés helyett, és menj el vele edzőterembe kajálás helyett, aztán útközben megesztek egy almát.A konyhapénz egy részéből fittneszbérletet, szaunajegyet vegyél! A fazekaidat cseréld le fele akkorára, ha eddig 4 litert főztél, akkor főzz két litert! Ha kettőt főztél, akkor főzz fél litert a babalábasban! Egyél egyedül, állva, ne hívd őt kajálni!
Tedd meg neki, megérdemel ennyit az az aranyos ember. Nagyon édes, hogy így titokban próbál koplalni :)
Ha te sovány vagy, egyél akkor, amikor ő nincs otthon!
Főzés helyett gondoskodj róla másképp! Pl. masszírozd meg minden este, rendesen, olajjal. Íratkozz be vele valami új hobbira, kezdjetek fotózni, vagy kosarat fonni, vagy tanulj valami új szex-technikát! Lényeg: A helyett hogy eteted, találj ki valami új módot, amivel kimutatod a szeretetedet!
reggel csinálj neki nyugodtan rántottát, sült szalonnát, fehér kenyeret, mindent, csak ügyelj, hogy mindig egyen ecetes savanyúságot is, ami bontja a zsírt. Ő ezt lemozogja, neki nem árt. Fizikai munkát nem lehet müzliről végezni. Ebédre is adj normális kaját, kolbászt kenyeret, csak adj hozzá valami zöldséget is! dE! vacsira ne adj, csak valami nagyon könnyűt! Túrót, főtt tojást, sima zöldséglevest, grillezett halat.Vagy semmit! A főzőszenvedélyedet éld ki a reggelin, és kezdj el kenyeret sütni! Abban aztán kiteljesedhetsz! Vehettek egy kenyérsütőt, de csak kovásszal lesz finom a kenyér!
A zsemle kifli ugyanúgy hízlal, csak jobban számolod, hányat ettél.annyiból jobb. Éld ki magad a reggelin, pár nap alatt rááll a gyomrotok.Mint a király. Ebéd, mint a polgár, vacsora mint a koldús. Vannak más divatok, de a régi bölcsesség nem hazudik. Ezzel nem csak fogy, de egészségesek is lesztek, de mégis bírja afizikai munkát.
Diéta: betegek étrendje. Epediéta, cukordiéta , szívbeteg diéta stb.
Fogyókúrás étrend: időszakos, kövéreknek.
a te párod csak időben eszmélt, nem akar elhízni. Ezt "egészséges életmód", "egészséges étrend"-del érheted el, erre keress!
Most nagyon sietek, de vannak jó ötleteim, és más gondolataim is támadtak, ami talán hasznos neked, kérlek, nézz vissza holnap, addig leírom!De tényleg!
Nagyon-nagyon köszi! Tényleg igazatok van,hogy le kéne állnom a kaja tukmálásával és nem kínálgatni nem erőltetni hogy "na még egy picit" stb. szóval tényleg másba kéne ölnöm a szeretetkifejező energiáimat, persze ez Nekem sem lesz könnyű.:)
Ha megtennéd szívesen fogadnék egy bevált házi kenyér receptet,kovásszal ahogy irtad és Én minél hamarabb beszerzek egy kenyérsütőt.
Várom a további ötleteket is,az eddigieket addíg kamatoztatom (pl.:ezt a savanyúság dolgot nem is tudtam,de örülök neki...stb.)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!