Ogyan keszitsem el ezt a rizs etelt?
Figyelt kérdés
A muszlimok altal ismert rizs, amely miutan elkeszult, fele sarga, masik fele rizs pedig feher szinu. Gondolom valami szinezek kurryport vagy nemtudom mit tesznek bele. De hogyan lehet ezst elkesziteni?2016. máj. 20. 13:39
1/5 A kérdező kommentje:
Bocsi, a kerdesem elso betuje lemaradt. Hogyan
2016. máj. 20. 13:44
2/5 anonim válasza:
BE tudnál egy képet linkelni erröl a rizsröl? Mert így nem tudom, mire gondolsz.
3/5 A kérdező kommentje:
Ebben a rizs etelben neha van meg mazsola is, amitol nagyon finom. Eppen par nappal ezelott is ilyet ettem, de nem en keszitettem, hanem kaptuk egy rokontol. Nagyon finom volt, ezert kerdeztem a receptet, hatha tudja valaki.
2016. máj. 20. 14:11
5/5 anonim válasza:
Amit én ismerek, az hasonló, de nem biztos, hogy ugyanez. A receptet leírom, ki tudod próbálni.
Egy fej hagymát finomra vágva kevés olajon üvegesre párolni. Rizs alakú tésztát kicsit megpirítani rajta, sóval, kevés sáfránnyal ízesíteni, felönteni kb 1,5-szörös vízzel, felforralni és utána lefedve várni, amít beszívja a levét.
Közben egy másik edényben szintén hagymár párolni, a rizst átforgatni rajta, sóval, borssal ízesíteni, felönteni dupla mennyiségü vízzel. Amikor forr, beletenni valamennyi mazsolát, összekverni, felforralni, majd letakarva megvárni, amíg felveszi a folyadékot.
Tálalás elött a kettöt összekeverni, de óvatosan, hogy ne törjön össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!