Ez agyvelővel készül?
Így igaz, ráadásul fizikai képtelenség lenne továbbfeldolgozni.Ha az ember egy velőscsontból főzés után elővarázsolja, örül, ha pár szelet pirítósra jut belőle.
Mivel 100 %-ban zsír a csontvelő, bármit szeretnénk készíteni belőle, egyszerűen elolvadna , mint a zsír.
Az agyvelő tiszta fehérje, egy kis előabálással kiválóan lehet vele dolgozni, de persze anélkül is lehet.
Röviden én is azt mondom, hogy kérj simán velőt, felismered, mert kb gombócnyi, fehér, enyhén véres hártyával van bevonva, amit nem árt eltávolítani róla.
Fél kilóban kb 8-10 darab ilyen kis gombócnyi velő van.
Én dobozolva, vákumosan szoktam venni a Metróban.
Az ára kb 1200-1300 ft között van kilónként.
Amit elképzeltél , szerintem tökéletes lenne vele.
Nagyon nagy kavarodások vannak a válaszokban. A sertésvelő alatt sertés agyvelőt értünk. Nagyobb henteseknél lehet kapni. Ahogy marha és sertés velőscsontot is, de azokat csak magukban vagy levesben szokták főzni, néha sütni.
Az említett recept sertés agyvelőt igényel, egyedül azt lehet kimérve kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!