Általában egy óra szokott lenni a kelési idő. Ha híg a tészta, akkor lehet, hogy túl sok volt a hozzá adott folyadék. Soha nem öntöm bele egyszerre a receptben megadott mennyiséget, mindig csak annyit teszek a liszthez, amennyitől megfelelő állagú lesz. Ha túl híg, akkor tehetsz hozzá még egy kis lisztet, és vidd meleg helyre keleszteni.
2016. máj. 1. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
2/6 A kérdező kommentje:
Öntöttem hozzá lisztet, tettem rá 2 konyharuhát, rátekertem egy törölközőt és betettem paplan alá. :D
2016. máj. 1. 14:29
3/6 anonim válasza:
XD ez nagyon aranyos, ülj is rá melegíteni, mint a tyúkok
én úgy szoktam, ha meleg hely kell,hogy beindítom maxon a sütőt 3-4 percig,utána kikapcsolom, és oda betolom a tésztát, nagyon szépen megkel a jó melegben, a paplan alatt nem lesz elég meleg neki
2016. máj. 1. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
4/6 aperitif válasza:
A paplan önmagában nem melegít, csak megtartja a meleget, például amikor a dunsztolsz, és forrón teszed be az üvegeket. Ha hideg tésztát teszel a paplan alá, az hideg is marad. Ha nem fűtesz, akkor érdemesebb a sütőt begyújtani kicsit, ahogy az előző válaszoló írta.
2016. máj. 1. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
5/6 Dnyepropetrovszk válasza:
Csak hogy röhögjetek egy jót:
1. Nyáron: Az autónk gyakran kint áll a tűző napon és ha fel vannak tekerve az ablakai, akkor rendszerint az autó az a pont itthon, ami a legmelegebb, ezért ilyenkor az autóba szoktam berakni kelni a tésztát. Bár volt már rá példa, hogy apa elvitte egy körre... :D
2. Télen: Nálunk a bojler alatt van egyből a mosógép, így pont akkora hely van a kettő között, hogy odafér egy edény. Ki is használom a lehetőséget és ilyenkor ott szoktam tésztát keleszteni. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!