Mit szóltok a sütőben sült rántott húshoz?
Mi mindent így készítünk mert nekünk sokkal jobban ízlik. Mondjuk alapfeltétele, hogy a sütőtűzforróra legyen előmelegítve légkeverésesen, a panírt pedig meg kell kenni egy egész pici olívaolajjal. Így minden rántott étel nagyon finom ropogós marad.
Az olajban készültet én képtelen vagyok megenni, hiába itatják le, érezni rajta azt a gusztustalan, égett olajízt. A legrosszabb pedig a tudat, hogy transzzsíroktól hemzsegő, 20x felmelegített olajban süti a legtöbb ember.
a transzzsír örületet hadjuk mert szinte nincs étel amiben nem lenne
rántott hus az szerintem olajban sütve jo .
Én nem égetett olajban sütöm max 3 szor kb de én egymagamre max 2 szelet hus/ alkalom.
Az eredeti Bécsi Szeletet is 3 féle olajban sütik ugy az igazi.
Ne haragudj, de úgy is tudsz írni, hogy az olvasható legyen? Ilyen "nállunk" meg "jo" nélkül?
Másrészt az eredeti bécsi szeletet nem sütik 3 féle olajban, mivel tradicionálisan disznózsírban illetve vajzsírban (vaj, amiből kivonták a tejfehérjét, vizet és tejcukrot) készítik el. Bár gondolom azzal sem vagy tisztában ez alapján, hogy fél centinél vékonyabbra vágott borjúhúsból készítik, nem egy jó nagy szelet sertésből :)
Mindenesetre a kérdés az volt,hogy mit szólunk hozzá. Szerintem ízletes, ropogós így a rántott étel,nagyon szeretem. El tudod fogadni ezt a véleményt? Vagy csak azé jó, aki nem kedveli?
A transzzsírok pedig létező jelenség, az olaj újrahevítésénél keletkeznek. Tehát mindegy hányszor, de jelen vannak. Csak egyre nagyobb mennyiségben. Értem én, hogy te nem vagy egészségtudatos, de ne ítéljünk már meg senkit azért, mert ő az.
Szerintem is nagyon finom, sajnos az én gyomrom se igazán bírja az olajat. Örülnék, ha több helyen készülne így!
Mondjuk szerintem elsősorban pénzspórolás és időspórolás az étkezde részéről. Egy teli sütőben ugyanannyi idő alatt 10x annyi hús megsül, és nem kell az olajra költeni, villanyköltség meg mindkettőnél van. Illetve nem kell figyelni folyton, így a dolgozóknak több ideje van másra.
Én szeretem.
Sőt a párom is, aki a disznózsírban kisütött rántott hús mellé köretnek pörköltet eszik. :)
Szóval, azzal van baj, amit te kóstoltál és nem magával a tepsiben sült rántott hússal.
Nekem jobban ízlik.
De szoktunk rá tenni egy kis vajat.
És nem sütőben, hanem fóliába csomagolva sütjük. Így a saját zsírjában sül. Míg ha tepsibe teszed, akkor kiolvad belőle sülés közben a zsír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!