Egészségtelen lenne sushin élni?
Ez túl kevés. Érdekel a téma, miután alig van pár ételcsoport, amit megeszem, legalábbis ha nem lengek ki épp, s bár igen remek tápanyagforrásaim vannak, 1-2 kevés ahhoz, hogy mindent bevigyek. Ott a tojás, remek tápanyagforrás, szinte minden megvan benne a C-vitaminon kívül, a napi bevitelem jól alakul, ha elég sokat eszem belőle, hozzá zöldség... De ha ezen akarok élni, olyan magnéziumhiányt tudok összeszedni, hogy ihaj, de pl. kálciumból sem lesz elég.
S persze a lazac mennyiség is fontos, mert a rizs aminosavkomplexe nem teljes, a lizinből kicsit kevés van. Amin persze segítene némi hüvelyes s ott van a lazac is, de abból azért rendes mennyiség kell, különben nagyon katasztrofális az étrend, még nagyon laikusok számára is, azt hiszem.
Világos, mint a nap, hogy csak sushin élni egészségkárosodáshoz vezetne.
És elvileg sem káros a "tejtermék meg mindenféle ".
A mérték az érték.
És jó lenne, ha keresnél másik orvost, esetleg dietetikust
hogy többet tudjál magadról illetve az általunk nem ismert betegségedről, ami miatt csak a sushi jutott eszedbe, mint opció. Biztos, hogy egyik hozzáértő szakember sem biztatna, arra, hogy csak ezt egyél.
"elég ezen élni?"
Nem, ez összesen 4 féle élelmiszer - hal, uborka, rizs, alga - te sem gondolhatod, hogy ez elég egy kiegyensúlyozott étrendhez
"Vagy jobb ha eszem az elvileg káros tejtermékek meg mindenfélét?"
Ha ki akarod zárni a tejtermékeket, megpróbálhatod a magtejeket (mandula, mogyorótej), gabonatejeket (rizstej, szójatej, zabtej), finomak, és egészségesek. Kalciummal, B12-vel, D vitaminnal dúsítottak általában. Ugyanígy létezik növényi joghurt, tejföl, sajt, túró, desszert is. Nyilván drágább a tejtermékeknél, de mivel pusztán növényi ezért könnyen emészthető, általában bio is (mivel ilyesmivel csak bio,vegán márkák foglalkoznak szinte), és nagyon egészséges. Nem tartalmaz hormonokat, nem génmódorított, nincs benne kazein és laktáz.
" zöldségek persze, amiből én csak az uborkát szeretem, semmi mást."
Próbálj ki változatosan több zöldséget,eltérően fűszerezve. Gondolom a fűszernövényekről az orvosod sem gondolja, hogy egészségtelen, hiszen sok ásványi anyagot tartalmaznak.
Pl. Paradicsomot,olajbogyó, cukkini (tök hasonlít az uborka ízére amúgy), padlizsán, paprika, sütőtök, zellerszár,zellergumó, répa,fehérrépa, krumpli, édesburgonya, pasztinák, retek, spárga, káposzta,karalábé, karfiol,brokkoli, kínai kel, kelbimbó, bok choi, gomba, kukorica, bab, lencse, borsó, articsóka, zöldbab, karalábé, cékla - nehogymár azt mondd, hogy EGYIKET SEM szereted...
Ízesítsd őket különböző zöldfűszerekkel pl. rozmaring, bazsalikom, oregánó, kapor, metélőhagyma, petrezselyem, zsálya, levendula, menta, citromfű, tárkony, stb., kísérletezz,grillezd, süsd,párold őket,valamelyik biztosan ízleni fog :)
A másik,hogy a gyümölcsöket miért zárod ki?
Illetve más gabonákat a fehér rizsen kívül? A fehér rizsnél ugyanis jóval egészségesebb a barna rizs, vadrizs illetve az árpa, amaránt, köles, hajdina, quinoa, kuszkusz, stb. Ezekkel mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!