A tegnapi krumpli?
Tegnap késő este lett kesz a steak krumpli / alufóliaba tekerve egyenként a sütőben sütöttek őket / de sok maradt és mivel még meleg volt ezért nem tettem hűtőbe, meg csak ki sem csomagoltam.
Most értem haza, és arra gondoltam hogy krumplipürét csinalok a maradékból.
Jó még a krumpli, mert nem volt hűtőbe. A sütőbe volt alufóliaba csomagolva (pici olajjal megkentem és soztam/.
Nem, már mérgező, ha hozzáérsz meghalsz. Tele van ciánnal.
Az ilyen kérdéseket kiíróknak a légzéshez hogyhogy nem kell külső segítség?
Na hát azért az nem olyan egyértelmű, hogy a zöldségek tovább bírják, mint a húsok... Sőt... Egy szelet megsült rántott hús tuti tovább bírja, mint mondjuk egy káposztás-krumplifőzelék! Ez utóbbi tök hamar megsavanyodik és ehetetlen. A hús meg inkább csak kiszárad.
Persze egy nyers hús, vagy egy alig átsütött hús az más annál mondjuk tovább bírja egy zöldborsó köret, és kb egy időben romlik, mint a krumplifőzelék.
De visszatérve a kérdésre:
A tegnapi krumpli tök oké, ha nem 30 fok van a lakásodban...
Semmi baja nem lett, de pürét nehéz csinálni a másnapos krumpliból, annyira megmerevedik.
Petrezselymeskrumplinak, sültkrumplinak viszont teljesen jól használható, esetleg krumplisalátának.
Hát igen a püré nem volt a legjobb választás.
Azért koszonom mindenkinek.
Kezdő háziasszony vagyok és inkább megkérdezem, női rokon híján itt, min
Semmi baj, a jó pap, meg a jó háziasszony is holtig tanul:)
Egy tapasztalattal gazdagabb lettél, csak ennyi történt.
Kérdezz máskor is bátran, sok segítő szándékú válaszoló van itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!