Mit kezdjek a csirkével?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Darabold fel:
- a csontos részek (nyak-far-hát-szárny) + belsőségekből tudsz egy jó kis tejfölös ragu-levest készíteni
- a combokat, mellehúsát feldarabolva lábasban is meg tudod sütni, akár natúr, akár bepanírozva kirántani
- de finom rizses-húst is készíthetsz belőle
- vagy az egészet úgy összedarabolva: tejfölös csirkepörkölt nokedlivel. Jajjjjj, de imádom!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Hajítsd be sütőzacskóba akkor a feldarabolt, befűszerezett csirkét, és told be a sütőbe, tehetsz mellé paradicsomot és narancsot is, fokhagymát is akár héjastól is.
Egészben is sütheted, akár egy kiló són is jól besózva, néha megkenheted a tetejét zsírral vagy vajjal, hogy ropogósabb legyen.
Húslevest meg szerintem ne csirkéből főzz, hanem valami erősebb húsból, pulyka, sertéshúsos csont, marhahúsos csont stb. A csirkének nem jó a levese, gyenge, híg. Tyúkból már jó leves lesz, de ezekből a feltuningolt csirkékből nem.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ja, bocs, ha nincs sütőd, akkor natúran úgy tudod megsütni, hogy kicsontozod, kikloppolod viszonylag vékonyra, de nem papír, hanem mondjuk 1 cm vékonyra, sózod, borsozod.
A serpenyőt felhevíted jól, amikor már füstöl, teszel bele egy pici zsiradékot, és rádobod a húst. Kb. 2 perc elég egy-egy oldalának, ne süsd túl, mert kiszárad.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szerintem is a legegyszerűbb, ha feldarabolva zsiradékon fokhagymásan megsütöd a lábasodban. Bár nem ismerem a kókuszolajat, de azért gondolom, hogy nem kókuszízű.
Ha friss paradicsomod van, mellé egy paradicsomsaláta megszórva finomra vágott zellerlevéllel.
Ha püré, akkor egy paradicsomszószt tudsz mellé csinálni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Még annyit, hogy mással ellentétben lábasban is lehet sütni. Ha átforgattad a zsiradékon és már kifehéredtek először a saját levében párold fedő alatt, majd mindig pótold egy pici vízzel (nem felönteni )ezt addig csinálod, míg a combokba szúrva már nem jön belőle véres lé.Legjobb, ha a combokba még nyersen több helyen csontig beszúrsz éles késsel, így biztosan átsülnek és nem lesz véres a csont mellett.
Utána fedő nélkül kell "zsírjára" sütni, forgatva, hogy szépen megsüljön, szép színt kapjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!