Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit kezdjek a csirkével?

Mit kezdjek a csirkével?

Figyelt kérdés
Húslevest akartam csinálni, egész csirkéből szoktam. De itthon jöttem rá, hogy nincs leveszöldségem. Most mit kezdhetek egy egész csirkével? Van itthon paradicsom, narancs, egy kevés zellerlevél, fokhagyma, kókuszolaj (szűz, szóval van szaga), fűszerek, méz. Sütőm nincs, csak egy nagy lábosom. Valahogy el lehet ebben készíteni?
2016. ápr. 6. 13:48
 1/9 anonim ***** válasza:
34%

Darabold fel:

- a csontos részek (nyak-far-hát-szárny) + belsőségekből tudsz egy jó kis tejfölös ragu-levest készíteni

- a combokat, mellehúsát feldarabolva lábasban is meg tudod sütni, akár natúr, akár bepanírozva kirántani

- de finom rizses-húst is készíthetsz belőle

- vagy az egészet úgy összedarabolva: tejfölös csirkepörkölt nokedlivel. Jajjjjj, de imádom!

2016. ápr. 6. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, szerintem megsütöm natúran. Azt hogyan érdemes? Kell alá olaj, vagy csak berakom a lábosba és kész?
2016. ápr. 6. 14:08
 3/9 vfrtom ***** válasza:
36%
Azt írtad nincs sütőd. Akkor hogy sütöd meg? Vöröshagyma, paprika van? Akkor paprikás. Ha nincs főzd meg, só , bors pici fokhagyma, aztán süsd meg, ha van sütőd(?). Lábosban nem tudsz sütni. Szomszéddal hogy vagy? Nem tud adni valamit? Bicikli? Elmenni boltba?
2016. ápr. 6. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
54%
Feldarabolod, megsózod, zsírt olvasztasz a lábosban, átforgatod benne a csirkedarabokat fehéredésig, felöntöd vízzel és kb 1 óra alatt zsírjára sütöd. Lehet hidegen is enni zsíros kenyér és rá a hús, de elkészítheted pörkölétnek is.
2016. ápr. 6. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
27%

Hajítsd be sütőzacskóba akkor a feldarabolt, befűszerezett csirkét, és told be a sütőbe, tehetsz mellé paradicsomot és narancsot is, fokhagymát is akár héjastól is.


Egészben is sütheted, akár egy kiló són is jól besózva, néha megkenheted a tetejét zsírral vagy vajjal, hogy ropogósabb legyen.


Húslevest meg szerintem ne csirkéből főzz, hanem valami erősebb húsból, pulyka, sertéshúsos csont, marhahúsos csont stb. A csirkének nem jó a levese, gyenge, híg. Tyúkból már jó leves lesz, de ezekből a feltuningolt csirkékből nem.

2016. ápr. 6. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
77%

Ja, bocs, ha nincs sütőd, akkor natúran úgy tudod megsütni, hogy kicsontozod, kikloppolod viszonylag vékonyra, de nem papír, hanem mondjuk 1 cm vékonyra, sózod, borsozod.

A serpenyőt felhevíted jól, amikor már füstöl, teszel bele egy pici zsiradékot, és rádobod a húst. Kb. 2 perc elég egy-egy oldalának, ne süsd túl, mert kiszárad.

2016. ápr. 6. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Azért nincs sütőm (és a szomszédnak sincs) mert koleszos vagyok. Csak igyekszem rendes ételeket enni, nem virslis tésztát meg ilyeneket. :)
2016. ápr. 6. 15:03
 8/9 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem is a legegyszerűbb, ha feldarabolva zsiradékon fokhagymásan megsütöd a lábasodban. Bár nem ismerem a kókuszolajat, de azért gondolom, hogy nem kókuszízű.

Ha friss paradicsomod van, mellé egy paradicsomsaláta megszórva finomra vágott zellerlevéllel.

Ha püré, akkor egy paradicsomszószt tudsz mellé csinálni.

2016. ápr. 6. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
54%

Még annyit, hogy mással ellentétben lábasban is lehet sütni. Ha átforgattad a zsiradékon és már kifehéredtek először a saját levében párold fedő alatt, majd mindig pótold egy pici vízzel (nem felönteni )ezt addig csinálod, míg a combokba szúrva már nem jön belőle véres lé.Legjobb, ha a combokba még nyersen több helyen csontig beszúrsz éles késsel, így biztosan átsülnek és nem lesz véres a csont mellett.

Utána fedő nélkül kell "zsírjára" sütni, forgatva, hogy szépen megsüljön, szép színt kapjon.

2016. ápr. 6. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!