Ezzel most mit kezdjek? Kuka az egész?
Múlt héten vettem darált húst töltött paprikához. Akkor nem volt időm, ezért ment a fagyasztóba.
Ma reggel áttettem a hűtőbe kiolvasni és nemrég nekiálltam megcsinálni. A még elég meleg főtt rizst kiraktam egy tálba, kibontottam a húst és ráborítottam a rizsre.
És itt a gond, túl jó a hűtőnk és nagyrészt fagyott volt még. Tehát összekeverni esélytelen. Már a hagyma is meg van sütve hozzá, felforraltam a paradicsomos levet...
Jelenleg felhúztam magam és otthagytam az egészet.
A gondom az, hogy fogalmam sincs, a hússal mihez kezdjek. El merjem rakni a hűtőbe így, hogy rögtön a gőzölgő rizsre borítottam rá a félig kiolvadt húst? Vagy szalmonellát kockáztatok és inkább dobjam ki az összes cuccot a francba?
1. ha még egyben van a hús leveszed, és mikróban (defroston) kiolvasztod
2. Az egészet teszed a mikróba defrostra, és kb. 5 perc múlva össze tudod keverni
Ezt a keveréket én már nem tárolnám tovább nyersen... A darálthús eleve érzékeny, azt lefagyasztottad, hűtőbe áttetted, meleg rizsre rátetted.
Ahogy az 1-es hozzászóló mondja, úgy csináld.
Én a töltöttpaprikához nem szoktam előfőzni a rizst. A nyershúst összekeverem a nyers rizzsel, és megtöltöm a paprikát. Együtt fő meg, és így sokkal ízletesebb, mert az ízek összevegyülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!