Tudnátok ajánlani hidegtálra való sült hús recepteket?
Köszönöm az illetőnek, aki feltette ezeket a linkeket, mert igazán remekbeszabott receptekkel lettünk gazdagabbak.
Akik lepontozták, az a véleményem róluk, hogy valószínűleg "savanyú a szőlő "...
Nekem is van saját specialításom, a házi csirkemájpástétommal töltött sertéskaraj tekercs, de csak akkor írom le, ha valóban érdekli a kérdezőt.
A lepontozást előre köszönöm :/
És nyomatékul az előzőeknek nyomok egy zöldet, mert megérdemlik.
A 3. vagyok: elöször is köszönöm a 83%-osnak az elismerést, ez többet számít, mint az idétlen lepontozás. (Ha valakinek ez az élete öröme, akkor igen sajnálatra méltó az illetö, hogy ennél jobb nincs az életében)
Emellett én is örülnék, ha megosztanád a specialitásodat velünk, mindig szivesen tanulok valami újat!
Szevasztok, írom a csirkemájas karajtekercs receptjét:)
Először is fél kiló csirkemájat megtisztítok. Egy közepes fej hagymát dinsztelek, megsütöm rajta a májat, sóval, borssal, majorannával ízesítem. a szín miatt egy kis pirospaprika is mehet bele.Ledarálom, hozzádarálok 3 keménytojást, ízesítem még fűszerrel, ha kell, teszek bele egy kis mustárt, hogy kellemesen pikáns legyen és ha kell 1-2 kanál tejföllel lazítom. ne legyen folyós, ennek inkább szilárdabbnak kell maradnia.
egy szép kb 1,20 kilós csontnélküli karajból egy szép nagy téglalap alakot készítek.
Ezt elég nehéz leírni, de azért megpróbálom :) a karaj függőlegesen áll velem szemben. nagyon éles késsek kb egy centire végighasítom,majd lépésről-lépésre így haladok.
A bal kezem felől képződik a kibontott hús, a jobb kezem felől mindig fogy,míg ki nem terül az egész.Mintha egy szorosan feltekert szőnyeget bontanánk ki óvatosan.
Lehet, hogy itt-ott esetleg kilyukad, de egy darabka hússal be lehet foltozni.
Finoman kiklopfolom, mindkét felét besózom, a belső felét megkenem a májjal egyenletesen.
A hosszabbik felétől kezdve, akár a bejglit , feltekerem.
Én a biztonság kedvéért szorosan átkötözöm házttartási cérnával.
Egy mélyebb jénait kikenek zsiradékkal, belehelyezem a húst, egy pici vizet öntök alá és szorosan lefóliázom.
Kb másfél óra a sütési ideje, de közben egyszer-kétszer meg kell fordítani, ha szükséges még egy pici víz is mehet alá.
Végül fólia nélkül körbepirítom.
Ha melegen fogyasztjuk, akkor is legalább 15 percet pihentetni kell , majd kissé ferdén lehet szeletelni.
Persze teljesen kihűlve, hidegen a legkönnyebb felszelni.
nagyon finom és mutatós, szívből ajánlom.
Ha nem érthető valami írjatok :)
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!