Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van itt olyan forumozo, aki...

Van itt olyan forumozo, aki szinten ki nem allhatja Horvath Ilona szakacskonyvet?

Figyelt kérdés

#Horváth_Ilona
2016. márc. 14. 22:13
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Erdekelne, hogy masnak mi a gondja vele.
2016. márc. 14. 22:17
 2/20 anonim ***** válasza:
69%

Bizonyára van, de mi a bajod vele?

Az első kiadás az 50-es években jelent meg. Azóta sokszor újranyomták, átdolgozták. Ma már benne vannak az új eszközök, technikák, s több egyéb hasznos dolog.

Szerintem egy alapmű. Nem mesterszakácsoknak készült. Azoknak hasznos, akik nem tudnak, de szeretnének megtanulni főzni. A receptek lehetnek elavultak, de az előkészítési eljárások, a mérési praktikák, szakkifejezések stb. nem változtak.

2016. márc. 14. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
64%
Mi a baj vele? szerintem jó - igaz én minden receptet egy kicsit átköltök :D
2016. márc. 14. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
64%
Biztos van ilyen, de szerintem jo. :)
2016. márc. 14. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok :) Nem akartam udvariatlan lenni es ugy kiirni a kerdest, lehetoleg ne rajongok valaszoljanak :)

Ha mar igy tortent, leirok par dolgot :)

Anym ket szakacskonyvvrl rendelkezett: ezzel es F. Nagy angela a csalad szakacskonyve c. muvevel. Mint tudjuk horvath ilona konyve legalabb fele reszben inkabb F. Nagy angelat takarja tehat a ket konyv sok tekintetben azonos.

Nos en mar gyerekkent is jobban szerettem a menzan enni! Nem volt jo az otthoni koszt. Anyam mindent a ket konyvbol fozott, szo szerint kovetve a recepteket. Egy kezemen meg tudom szamolni hany fele jo kajat tud elkesziteni :)


Mikor elkoltoztem otthonrol, en is megvettem a magam kotelezo horvath ilonajat. Csinaltam, csinaltam, es mindig magam hibaztattam.

Aztan rajottem, h nem is velem van a baj, hanem a konyv a rossz :) egyszeruen nem jok a receptek. En elsosorban a leveseket, fozelekeket, koreteket probaltam belole, a sutis resz nem igazan izgat.


Egyik nap is belelapoztam, minden fozelek ugyanarra a kaptafara keszul: zsir, liszt, ecet, cukor, so. Levesparja ugyanez, csak higabban. L. pl. karalabeleves - karalabefozelek. Nagyon fantaziatlan, szegenyes, monoton pl. a fuszerezese. Nem csak elavult, tenyleg indokolatlanul szegenyes.

Egyszeruen nem ertem, miert sztaroljak ennyire. Multkor is bementem egy konyves boltba szakikonyvet nezni, 3x elmobdta az elado, ez a tuti, ezt vegyem meg, hiaba mondtam, hogy nem izlik, es amugy is megvan.

Nem ertem, h miert HI terjedt el, ezzrl az erovel Pelle Jozsefne is elterjedhetett volna. Frank Julia mar fiatalabb, o kesobb erkezett.


Mindenesetre emlekszem a pillanatra, mikor itthon megelegeltem a HI-terrort, es elmentem venni egy masik szakacskonyvet. Mikor elkeszult belole az elso tokfozelekem, felkialtottam, h igen, ez az, ennek ilyennek kell lennie!

Visszaadta a fozesi kepessegeimbe vetett hitet :)

Na, roviden ennyi :)

2016. márc. 15. 08:34
 6/20 anonim ***** válasza:
33%
Oké, neked nem tetszik. Én, azt mondom, nekem, egyik sem tetszik. Én, megnézek receptet könyvből, netről, azt mindig másként csinálom. Az, csak egy hozzávetőleges dolog, ami a könyvben van. Bizonyos fűszereket szeretünk és van amit nem. Például, kaprot utáljuk. A tökfőzelékhez oda van írva, de mi kihagyjuk. Viszont, minden főzelék nálunk úgy kezdődik, végy 1 kiló füstölt húst. Vagy is, szerintem, egy szakácskönyv sem szentírás. Bizonyos alapok, praktikák és át variálod a család ízlése szerint.
2016. márc. 15. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
61%

6 a hiba ott volt/van hogy mindent szó szerint készítesz el. Nem lehet, és 2x nem is sikerül pont ugyanúgy.

A fűszerezésnek különlegesen ihletettnek kell lenni- saját magad érezd meg, mit, mennyit.

2016. márc. 15. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 A kérdező kommentje:

Sztem egy teljesen kezdonek sokkal jobb egy preciz szakacskonyv, mint egy olyan, amin allandoan gondolkodni kell, h hol fogod elrontani :)

Egy igazan jo konyvben megbizik az ember :)

Horvath ilonanal nekem az aranyok se jottek be.

2016. márc. 15. 10:01
 9/20 anonim ***** válasza:
68%

Minden önteltség nélkül állíthatom, hogy tudok főzni, s soha semmi bajom nem volt Horváth Ilona könyvével.

De ma, amikor igen jelentős túlkínálat van szakácskönyvekből, ha neked nem jön be, akkor vegyél egyet a sok közül. Igaz, a szerzők kétharmada vagy lopja a recepteket, vagy halvány sejtése sincs arról, hogyan kell főzni, s baromságokkal tömi tele a könyvét (mint pl. az ex rendőr és „bájos” neje). Nem kötelező jó könyvből tanulni.


Volt valamelyik csatornán egy főzőműsor. Baromi unalmasra sikeredett. Pedig nagyon jó lett volna. Csak éppen nem sztárséf tolta a nagy arcát, hanem egy szerény, egyszerű tanár, aki főzni tanította az embereket.

Ma az van, hogy a hagyományos magyar konyha szégyellni való, s csak a tévében villogó külhoni főzőműsorok kajái a menők. Gordon Ramsai-it nem kicsinyellem. De pörköltet, sóletet, parajfőzeléket nem ő tanít meg.

Ha Horváth Ilona könyve neked semmi, a te dolgod. Attól az még jó.

2016. márc. 15. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 A kérdező kommentje:
Soletet horvath ilonabol ne csinalj, mert serteshusbol kesziti :)
2016. márc. 15. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!