Miért szárad ki a kenyér vagy pizzatészta külseje kelesztés közben?
Próbáld meg olajjal lekenni és egy új kuka zacsiba rakni ezt légmentesen lezarni. Ilyenkor nem szokott kérge lenni. Viszont ha csak ruhával takarom le akkor nekem is kiszárad.
Egy próbát megér. 😊
Mivel konyharuhával takarod le, így van ehetősége párolgásra, mert a konyharuha nem tartja vissza a nedvességet. De ha úgy feded le a tésztát, hogy nem tud párologni, akkor nem is szárad ki. Már előttem is írták, hogy le lehet fóliázni is az edényt. Mi úgy oldottuk meg itthon, hogy vettünk átlátszó műanyag terítőt (mint a viaszkos vászon abrosz, de ez csak egy műanyag rétegből áll), kiszabtunk megfelelő méretű kör alakú darabot belőle és a szélére gumit varrtunk. Így úgy néz ki, mintha egy zuhanyzósapka lenne. :D
De a célnak teljes mértékben megfelel, és ezt nem kell kidobni minden használat után.
De van ettől egyszerűbb megoldás is. A tésztát lisztezett felületre teszed, és a tállal borítod le, amiben előtte gyúrtad. Egyedül az a hátránya, hogy ezt nem tudod olyan könnyen mozgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!