Baj-e a 15 órás kelesztés?
Figyelt kérdés
Tegnap nekiálltunk pizzát készíteni, de miután letakartam a kelni készülő tésztát, el kellett mennünk egy koncertre, aztán meg kissé elhúzódott az éjszaka, így gyakorlatolag egész éjjel és egész reggel kelt a tészta. Szép nagyra nőtt, lett egy ilyen sárgás vékony kérge. A kérdésem leginkább az, hogy érdemes-e megsütni és megenni. Megromlott-e vajon?2016. febr. 6. 12:08
1/2 aperitif válasza:
A pizzatésztát, amit nem sütök meg kelesztés után rögtön, azt nejlonzacskóban a hűtőben szoktam tárolni. Két-három napig nem lesz semmi baja. A sárgás kéreg a gong, mert ott száraz, kemény a tészta, nem lehet nyújtani, töredezik. Ezért kell a nejlonzacskó, illetve a tálat vizes konyharuhával szoktam letakarni.
Azt nem hiszem, hogy megromlott volna 15 óra alatt, hiszen van olyan kenyértészta receptem, amit alapból 12 órán át kell keleszteni elsőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!