Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogyan készíti a joghurtos...

Ki hogyan készíti a joghurtos húsos salátát? Még sosem csináltam, jó az elgondolásom?

Figyelt kérdés

Nem tudom jól gondoltam e ki, de arra gondoltam, hogy naturjoghurthoz adok egy citrom levét, sót, cukrot, borst esetleg majonézt. Az öntet ezzel kész.

Zöldségeknek pedig jégsaláta, kukorica (konzerves, lé nélkül), sárgarépa, vöröshagyma (vagy lila illik inkább bele?) esetleg krupli és borsó.

A hústszeletkéket, darabokat egy kis mézzel meglocsolom és olajban megsütöm. Így még nem készítettem húst, nem ragad le a méz miatt? Vagy lehet úgy, hogy húslevesben megfőzöm és utána egy kicsit mézzel olajban megkapatom? Vagy ez nem kivitelezhető?

Majd a végén ezt mind összekeverem...jó lesz így? Persze a húsleves külön lesz.

Javítsátok a készítési hibákat, írjátok le ti hogyan csináltátok/csinálnátok!

Köszi!


2010. ápr. 2. 18:09
 1/4 A kérdező kommentje:
Holnap, legkésöbb holnap után készíteném, segítsetek!
2010. ápr. 2. 18:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Nyami :) a húsit nem kell előre megfőzzni, a mézet kis olajjal keverd el ezzel kend meg a húsit és 1 órát pihentesd a hűtöben.
2010. ápr. 2. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Oké, köszi!
2010. ápr. 3. 08:05
 4/4 A kérdező kommentje:

Végül így csináltam: Szép jégsaláta nem volt, így fejessalit raktam bele.

Egy szép nagy fejessalátát apróra tépkedtem, kockára vágott kruplit főztem, mexikói zöldségkeveréket (kukorica, zöldborsó, répa) pároltam, főtt tojást készítettem, egy fej vöröshagymát is belevágtam, megbolondítottam egy kis megpucolt almával, tettem még bele kígyóuborkát. Mindezt leöntöttem a joghurtos öntettel és belekevertem még a mézes húsit.

Joghurtos öntet: 2 nagy doboz natur joghurt, fél citrom leve és húsa, cukor, só, kis bors és majonéz.

Hús: olajjal (ez jóval kevesebb) összekevezt mézzel jól meglocsoltam és betettem a hűtőbe több, mint 1 órára. Majd a teflon aljára öntöttem még olajat és beletettem a húsit. Mikor már levet engedett, akkor tettem rá sót, borsot, pirospaprikát, vegetát, egy kis majorannát és szárnyas fűszerkeveréket. Addig sütögettem még a levét majdnem teljesen elsülte és aztán az egészet belekevertem a joghurtos salátába.

Még csak megkostoltam/tuk, de nagyon fincsi lett. :)

2010. ápr. 3. 15:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!