Muffintészta pihenhet hűtőben egy éjszakán át?
Igen jó lesz, már én is csináltam így. A sütő legyen előmelegítve, és ne nagy lángon kezdd sütni, hagyj időt neki átmelegedni. Pár perc, aztán emelheted a hőt, hogy süljön is.
Lehet, hogy nem fog kidagadni a formából, de finom lesz.
A másik gondolatom,- még nem próbáltam, de szerintem nem sok idő -, hogy mindent összekeversz, de a sütőporos lisztet csak reggel kevered bele. Akkor normális kb 180 fokon kezdd sütni, é szerintem akkor szépen fel is fog jönni.
Szerintem nem éri meg, mert a sütöpor ha áll, akkor elveszti a hatását.
Emellett mire a sütö belemegszik, addigra össze lehet a tésztát is keverni.
Esetleg elözö este kimérheted a hozzávalókat, és csak másnap kevered össze a tojással meg az egyéb folyékony összetevökkel. De a kész tésztát nem jó tárolni.
Azt nem igazán tudod elkeverni.
De ha a lisztet, sütöport meg az egyéb száraz anyagokat összekevered egy tálban, a másikban meg a nedves anyagokat (ez utóbbit utána hütöben kell tartani), akkor reggel, amíg a sütö bemelegszik addig gyorsan össze tudod a kétfélét keverni (muffinnál nem szabad alaposan kikeverni, csak annyira, hogy benedvesítse az egészet, különben nem lesz kellöen laza), és már töltheted is be.
Semmivel nem tart tovább, mintha várnál csak arra, hogy melegszik a sütö és sokkal finomabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!