Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki leírna egy olyan...

Valaki leírna egy olyan muffintészta receptet, ami könnyen kezelhető és biztosan feljön?

Figyelt kérdés
Csokoládés és natúr, vegyes muffint szeretnék.
2014. jan. 19. 15:27
 1/3 A kérdező kommentje:
Ezt a reeceptet csináltam, de nem jött fel: [link]
2014. jan. 19. 15:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon egyszerű, bevált muffinreceptem van.

mérce egy bögre :2,5 deci

2 bögre liszt, másfél bögre cukor, 1 bögre joghurt vagy kefír, 1 deci olaj, 2-3 tojás mérettől függően, 1 csomag sütőpor.

a cukrot a tojásokkal a tejtermékkel és az olajjal kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet. ez az alaptészta. ez alapból sárga a tojásoktól. ha vegyeset akarsz, akkor elfelezed, és az egyikbe tegyél 2 ek. kakaóport.

a kakaóst tedd alulra, mert az a nehezebb. szóval úgy gondolom, hogy egy kanál sötétet tegyél a kapszliba, majd egy kanál világosat és villával nyúlj bele és keverd meg egy picit.

Én egyébként mindenféle gyümölccsel, frissel, befőttel és szárítottal is,mazsolával csokidarabokkal, mandula, mogyoró, dió, fahéj, kókusz, ... stb, végtelen variációban készítem nagyon régen ezt az alaptésztát, és mindig feljön szép kúposra.

a darabos cuccok is úgy másfél bögrényiek.

Ebből az adagból 24 db, azaz két tepsivel lesz, szóval nagyon kiadós is.

Érdemes kipróbálni.

Te kérdezted a márványos muffint/kuglófot ? elolvastam, de nem nagyon tetszik az a recept, pont a tejtermék hiányzik szerintem belőle, ami levegőssé teszi.Bár lehet , hogy másnak így is beválik.

2014. jan. 19. 16:39
 3/3 anonim ***** válasza:
De lüke vagyok, hiszen itt a link is, bocsi :-))
2014. jan. 19. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!