Kalácstésztát lehet egy éjszakán keresztül pihentetni?
Figyelt kérdés
Kelt tésztát még sosem csináltam, szívesen várok pár jó kalácsreceptet is. Amúgy galambkalácsot szeretnék csinálni a szüleimnek reggelire(mamám kinyújtotta, megkente vajas mazsolával, vagy kakaóval, feltekerte és csomót kötött a tésztából, a felső kilógó rész lett a feje, mazsola szemekkel, a faroktolla, pedig az alsó, amit 3 bemetszéssel alakított ki). Mamám gyakran készített nekünk.2012. okt. 30. 13:25
1/4 A kérdező kommentje:
Ha lehet pihentetni hűtőben, vagy meleg helyen?
2012. okt. 30. 13:26
2/4 anonim válasza:
Nyugodtan hagyhatod éjjelen át pihenni, elöször dagaszd össze a tésztát és kelesztés NÉLKÜL, lefedve tedd a normál hütöbe.
Reggel kiszeded, kb 10 percig pihenteted szobahömérsékleten, nyújtod, és utána azt csinálsz belöle, amit akarsz. Még finomabb, mint ha hagyomásnyosan kelesztetted volna.
3/4 A kérdező kommentje:
És utána nem kell keleszteni, miután kivettem? a recept azt írja még másfél óráig kelesszük a kizsírozott tepsiben. Másik kérdésem pedig az, hogy érdemesebb e zsírral csinálni mint vajjal?
2012. okt. 30. 13:39
4/4 anonim válasza:
Nem kell külön keleszteni, mert a hütöben is megkel, csak lassan és eppen azért lesz nagyon finom, mert lassan kel.
Ha van házi zsírod, akkor mindenképpen érdemesebb azt használni, föként ha a régi ízt akarod visszakapni. Ha az nincs, akkor vajat használj helyette, de ne margarint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!