Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Létezik kenyérrecept élesztő,...

Létezik kenyérrecept élesztő, sütőpor és tojás nélkül?

Figyelt kérdés
Azaz amibe nem kell ez a 3 hozzávaló..
2016. márc. 6. 18:01
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Valamint szódabikarbónánk sincs..
2016. márc. 6. 18:02
 2/14 anonim ***** válasza:
88%
Készíthetsz házi kovászt, de az minimum egy éjszaka.
2016. márc. 6. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
2016. márc. 6. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
85%

Kenyeret nem hiszem,hogy tudsz csinálni.

Nekem a tortilla ugrott be elsőre. Azért is küldtem a linket.

2016. márc. 6. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, létezik sörös kenyér is:


fél kg liszt

1 teáskanál só,

1 teáskanál cukor

fél liter sör


A sütöt 175 fokra elöfüteni.

KÖzben a hozzávalókat alaposan símára keverni, sütöpapírral bélelt hosszúkás formába önteni. (A tészta folyós, nem kell meglepödni!)

Kb 60 percig sütni, tüpróbával ellenörizni, hogy átsült-e. A kenyeret a formából a rácsra borítani és még 10 percre visszatenni a kikapcsolt, de még meleg sütöbe.


Már sokszor csináltam, nincs söríze, csak füszeres, és szerintem igen finom. Persze más, mint a hagyományos élesztös kenyér, de megéri kipróbálni.

2016. márc. 6. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Pici off de megírom.

A sörrel én pite tésztát szoktam csinálni.

25dkg rama,kb 30dkg liszt és kb 1dl sör. Összegyúrom,nyújtom,rá a töltelék és mehet a sütőbe.

2016. márc. 6. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Az elözö vagyok, pitetésztaként nem ismertem. Ez csak sós pitékhez jó?
2016. márc. 6. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
38%
Sütőpor és tojás nem kell a kenyérbe, élesztő helyett csinálhatod kovásszal.
2016. márc. 6. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
A "pités" vagyok. :) Nem. Almás pitéhez is jó. Nem érezni a sör ízét egyáltalán. Nagyon finom omlós a tészta. Másnapra nem tudom milyen,mert nem szokott maradni. Piteformában szoktam sütni,nem szoktam se kivajazni se sütőpapírozni. Nem ragad bele,mert jó vajas. Az a lényege,hogy a vaj és a sör is hideg legyen. A vaj "hűtőhideg" /ilyenkor reszelem a tésztát a liszthez/ a sör pedig előtte mehet kicsit a fagyóba,csak ne hogy megfagyjon. De úgy is jó ha egy tálba teszed ami tele van jéggel.
2016. márc. 6. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Jav: Nem a tésztát reszelem,hanem a vajat.

Bocsi,már késő van...

2016. márc. 6. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!