Kenyér készítésnél élesztő mellé kell sütőpor is?
Az egyik rokonomtól kaptam ajándékba egy általa faragott dagasztó teknőt és mellé egy receptet is.
Kenyeret még nem sütöttem de furcsállom, hogy élesztő mellé még sütőport is ír a recept.
Pontosan így van kinyomtatva a recept hozzávalói:
- 75dkg finomliszt
- 15dkg tönköly búza liszt
- 2,5dkg élesztő
- fél csomag sütőpor
- 2 csapott teáskanál só
- 3 csapott teáskanál cukor
- 3 ev. kanál napraforgó olaj
Az igaz kenyérbe nem kell tönkölyliszt, sem sütőpor, sem olaj, vagy cukor.
I kg finomliszt kell és 5 dk élesztő, és só, meg víz.
Valószínűleg a tönkölyliszt miatt teszi bele a recept a sütőport, mert attól sűrűbb a tészta. Egyébként létezik csak sütőporral készülő "gyorskenyér" is.
Az olaj meg arra való, hogy kevésbé hammar száradjon ki.
Tutiramegy
Egy picit én is szoktam bele tenni..de aranyában nem ilyen sokat, 1 csomag sütőport kb 8-10db 60 dkg-os kenyérhez használok el.
Az enyém egyébként öregtesztás kenyér..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!