A grízgaluskát le lehet fagyasztani?
Igen, lehet akár nyersen, akár megfözve. (Én évek óta szoktam, mert nálunk csak kevés fogy, egy tojásból 3-4 alkalomra elég)
Ha nyersen akarod fagyasztani, akkor egy tálcára tegyél müanyag fóliát, arra szaggasd ki, takard le és így fagyaszd meg. Ha már kemény, akkor átteheted zacskóba. Felhasználáskor forrában lévö levesbe/vízbe tedd és várd meg, amíg megfönek - így tovább tart, mint ahogy megszokott, mert elöször át kell melegedniük.
h
Ha megfözve szeretnéd, akkor ne fözd teljesen készre - és ne levesben, hanem feltétlen vízben - , hanem kicsit elöbb szedd ki, és ugyaúgy fóliával borított tálcán fagyaszd meg, majd zacskózd be. Ezt a forró levesbe/vízbe kell tenni és felforralni, annyi általában elég, hogy átföjön.
Ha zsiradékot is teszel bele, akkor kb 3 hónap, amíg jó ízü, utána elkezd avasodni, ami ugyan nem romlott, de furcsa, kellemetlen mellékízt kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!